
"Hjemmebane" etter 15 år!
I årevis har gatefotballspillerne i Oslo manglet fast treningsplass. Dette ville Furuset IF gjøre noe med.
– En gledens dag, smiler Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
I hele 15 år har Gatefotballen i Oslo manglet en fast plass å trene.
– Vi har prøvd lenge å få et sted å lande, men det har vært veldig vanskelig, forteller Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
Men nå er problemet løst. Furuset IF tok nemlig kontakt med Frelsesarmeens gatefotball etter å ha sett VM i gatefotball i Oslo 2017. De ble inspirert, og ønsket å bidra til at gatefotballspillerne skulle få muligheten til å få et fast treningssted. Nå har aktørene inngått et samarbeid som lar gatefotballspillerne få sette opp en fast ballbinge ved Ishockeyhallen på Furuset. Faste treningstider, og mulighet til å benytte seg av fasiliteter som garderober og møterom hører med i pakka.
- Det å ikke ha fast base har for spillerne betydd at de nesten ikke har fått trent i den type binge som brukes i NM og VM. Dette har også noe å si for klubbfølelse, tilhørighet og eierskap til klubben/laget. Dette tror jeg er lettere å utvikle når man har et fast tilholdssted for treninger og sosiale treff. Spesielt i en så stor by som Oslo, hvor spillere «kommer og går» i større grad enn i mindre byer, forteller Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
Feiret ny bane på FNs internasjonale dag mot narkotika
26. juni er FNs internasjonale dag mot narkotika, dagen markerer arbeidet mot misbruk av narkotika og ulovlig narkotikahandel.
- Det er fantastisk å kunne signere en samarbeidsavtale med Furuset IF og markere offisiell åpning av ballbingen på denne dagen. I et langtidsperspektiv tenker vi også at bingen og gatefotball kan bety mye for barn og unge på Furuset. I tillegg til å se muligheter mht. forebyggende arbeid i forhold til rus blant ungdom, ser vi også muligheter for å utvikle konsepter for ungdom med turneringer/mesterskap. Fremtiden ser mye lysere ut nå - og da kommer jo gjerne de gode ideene, smiler Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
Gatefotball viktig for sosiale nettverk
En ny evalueringsrapport utført av KoRus Midt på oppdrag fra Helsedirektoratet viser at 6 av 10 personer med rusmiddelproblemer er i stor grad fornøyd med tjenestene de får fra kommunen sin. Men rapporten avdekker også at mange fortsatt får for lite hjelp til å komme i gang med jobb og utdanning, fysisk trening og ernæring/kosthold. Mange har også i liten grad fått tilfredsstillende hjelp til å etablere sosialt nettverk. https://rop.no/aktuelt/fornoyd...
- Gatefotball er nettopp den type aktivitet som gir sosiale nettverk, og slike tilbud har vi dessverre litt for lite av i Norge. Frelsesarmeen har solid erfaring innenfor rusomsorg og ettervern, og vi ser at aktivitet og arbeid er veien ut av rus. Det kan være honningproduksjon, sykling eller fotball. Den harde jobben starter for mange når de kommer ut av rusbehandling. Da er det svært viktig å ha et sted å gå til, ellers blir veien tilbake til rus kort, forteller Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
KONTAKTPERSON:
Rune R. Isegran, nasjonal koordinator for Frelsesarmeens gatefotball.
Mob: +47 920 17 504
RELATERTE SAKER
-
Kledd for å tjene
Hva motiverer nye soldater i Frelsesarmeen? For Nadiia Derevianko og Rune Bakken går meningsfulle oppgaver hånd i hånd med tro i mangfold og fellesskap.
-
– Tilgivelsen har Guds ansikt
På scenen står skuespiller Svein Tindberg mutters alene og skaper uforglemmelige øyeblikk i fullsatte saler. I kirken setter han seg helst anonymt på bakerste rad og tar inn atmosfæren.
-
– Pave Frans etterlater seg en stor og varig arv
I forbindelse med pave Frans' bortgang, sender Frelsesarmeen sine kondolanser til den romersk-katolske kirken.