
Allehelgen
Hva er allehelgensdag, og når er den?
Allehelgensdag er en viktig dag for å minnes de døde – de vi savner, de vi har mistet.
I 2021 markeres den 6. og 7. november.
Denne minnemarkeringen for de døde er blant de eldste kristne skikkene. Tidligere var det martyrene, de som ble drept for sin kristentro, som ble minnet. Senere oppsto behovet for en minnedag for alle de navnløse kristne som døde. Dette ble allehelgensdag i kirkeåret.
Allehelgen holder mange kirker åpent for å være et sted for å sørge, savne, håpe, le, gråte – hele følelsesspekteret som vi kan kjenne på når vi minnes våre kjære som har gått bort. Mange tenner lys og lykter på gravene, som et tegn på håp.
Godt å vite: «For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.» (Joh 3,16)
RELATERTE SAKER
-
Støtt din hjertesak – herfra til evigheten
Din død trenger ikke bety slutten på dine gode gjerninger. Tvert imot. Det er dessuten mulig å legge inn egne føringer ved å øremerke testamentariske gaver til din hjertesak.
-
De livsviktige fellesskapene for folk
Ensomme har i snitt dårligere helse og lever kortere. Men hvordan skaper man fellesskap der alle kan føle at de hører til? Frelsesarmeen jobber stadig med å finne nye løsninger på det.
-
Slår helsealarm: Folk får ikke sove og har mindre fremtidstro
Folk som nå sliter med å få endene til å møtes sover mindre, er mer ensomme og har mindre tro på fremtiden.