
Allehelgen
Hva er allehelgensdag, og når er den?
Allehelgensdag er en viktig dag for å minnes de døde – de vi savner, de vi har mistet.
I 2021 markeres den 6. og 7. november.
Denne minnemarkeringen for de døde er blant de eldste kristne skikkene. Tidligere var det martyrene, de som ble drept for sin kristentro, som ble minnet. Senere oppsto behovet for en minnedag for alle de navnløse kristne som døde. Dette ble allehelgensdag i kirkeåret.
Allehelgen holder mange kirker åpent for å være et sted for å sørge, savne, håpe, le, gråte – hele følelsesspekteret som vi kan kjenne på når vi minnes våre kjære som har gått bort. Mange tenner lys og lykter på gravene, som et tegn på håp.
Godt å vite: «For så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.» (Joh 3,16)
RELATERTE SAKER
-
Dugnad på pinner
I 2014 gikk Familien og Frelsesarmeen ut med en felles oppfordring om å strikke varme sokker til dem som trengte det. Snart 10 år og 100 000 sokker senere er strikkegleden fortsatt stor. Det samme er behovet for sokker som varmer.
-
Dukker med sjel
Dukken Stuart er en litt tøysete 11-åring, mens dukken Cornelia er en rolig tenåring. Begge holder til på Frelsesarmeen i Bergen, der dukketeateret når ut til folk med det gode budskapet på en ny, varm og morsom måte.
-
Med hjerte for de utstøtte
Arve Bang (73) er pensjonert lege, men arbeider i halv stilling på Frelsesarmeens Gatehospital på Garnes nord for Bergen. – Her behandler vi rusmisbrukere som folk flest, sier legen.