Jubler for fire millioner til Med håp i bagasjen
– Denne gaven vil bety mye for mange. Vi er veldig takknemlige for at Gjensidigestiftelsen ser potensialet som ligger i denne satsingen og velger å støtte arbeidet vårt, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen, Elin Herikstad.
Det var Per-Steinar Krogstad fra Gjensidigestiftelsen som nylig overrakte en sjekk pålydende fire millioner kroner til Frelsesarmeen, øremerket Med håp i bagasjen – flyktning.
Overrekkelsen fant sted på en åpen nasjonal fagkonferanse i regi Med håp i bagasjen Norge, med besøk fra gründerne fra Frelsesarmeen Central Territory, USA.
Banebrytende tilnærming
Frelsesarmeen ønsker å hjelpe alle som har behov for det – blant annet med matposer, veiledning og samtaler. Samtidig er det et grunnleggende ønske blant de ansatte om å også hjelpe flere ut av matkøene, og den vanskelige tilværelsen mange befinner seg i.
Med Frelsesarmeens program Med håp i bagasjen har man fått et verktøy for å systematisk jobbe sammen med enkeltpersoner eller familier. Ønsket resultat er at de kommer seg ut av matkøen og inn i arbeidslivet eller på skole, eller inn i stabil tilværelse som ikke krever akutt sosialhjelp.
– Det vi ønsker er å gi personer som i dag står i matkøene, eller som vi møter på andre lavterskelarenaer, et håp om at det er mulig å skape seg en bedre morgendag. De som deltar får støtte av en sosialveileder og en jobbveileder, og sammen skaper de et trygt og forutsigbart rom for tilpasset veiledning og oppfølging, forklarer Kristin Stordal, seksjonsleder velferd og utvikling i Frelsesarmeen.
Samkjører ressurser
Programmet «Med håp i bagasjen» bygger på et anerkjent og forskningsbasert veiledningsprogram, Pathway of Hope, utviklet av Frelsesarmeen i USA. Her hjemme er programmet tilpasset norske forhold. Foreløpig er det USA, Canada og Norge som tilbyr tjenesten, som kort fortalt handler om å samkjøre ressurser fra Frelsesarmeens ulike enheter, som sosialtjenesten og Fretex.
Sosialavdelingens seksjon for velferd og utvikling hentet programmet til Norge i 2019, og i dag tilbys det i Oslo, Bergen og Drammen.
RELATERTE SAKER
-
Én million til aktiviteter for flyktninger
Gjensidigestiftelsen har gitt Frelsesarmeen én million kroner til aktiviserings- og inkluderingstiltak i regi av nærmiljøkirkene.
-
Tenner håp
Når alt føles håpløst, er det vanskelig å finne motivasjon til å ta tak i situasjonen. Pilotprosjektet «Med håp i bagasjen» bryter sirkelen av fattigdom og isolasjon, og gir mennesker nytt håp.
-
– Gud ga meg aldri opp
Livet bestod av rus, vold, kriminalitet, fengselsstraffer og et rykte som en av landets mest nådeløse torpedoer. Så snudde alt. – Jeg fant ikke Jesus, det var Jesus som fant meg, sier Stig Morten Seierstad (44).