Setter ut grytene for å hjelpe Ukraina
Det er første gang Frelsesarmeen setter dem ut utenom julesesongen. Pengene vil uavkortet gå til hjelpearbeidet for Ukraina.
Arbeidet blant flyktninger og internt fordrevne tok til umiddelbart da krigen startet og pågår for fullt fortsatt der det er mulig. Assistanse gis i form av vann, mat, klær, overnatting, omsorg, støtte, oversettelse, rådgivning og transport.
Vi var der – vi er der – vi blir der
Frelsesarmeen har vært på plass i Ukraina og nabolandene Romania, Moldova, Polen, Slovakia, Ungarn og Tsjekkia lenge før krigen brøt ut og hadde derfor folk på bakken fra dag en. Vi er også til stede og hjelper blant internt fordrevne i Russland.
Frelsesarmeen arbeider i 132 land, og den globale innsatsen som nå gjøres, koordineres av Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsteam. Midlene som samles inn vil bli kanalisert gjennom dem og brukt der det til en hver tid er størst behov og mulighet for å hjelpe. Her kan du lese mer om arbeidet i krigsområdet.
Nærmeste gryte har du i lommen
Helt siden 1901 har Frelsesarmeen satt ut sine gryter i desember for å samle inn til nødlidende i Norge. At man setter ut i grytene i mars og med et annet formål er høyst uvanlig.
– Nå er imidlertid behovet for hjelp – og ønsket om å hjelpe – så stort, at Frelsesarmeens lederråd har bestemt at de som har mulighet kan sette ut grytene for å bidra til innsamlingen som allerede er godt i gang, forteller kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.
Ikke gryte alle steder
Grytene vil ikke være til stede over alt du vanligvis møter dem til jul, da ikke alle våre lokale sentre har kapasitet og ressurser til å gå ut med grytene nå. Du kan likevel være med å gi.
De som ønsker å støtte dette arbeidet, men ikke møter en gryte på sin vei, kan gi med Vipps til 2309, benytte skjemaet under eller gi til konto 3000 42 00000.
Hva skjer med julegryta i desember?
Midlene som samles inn ved julegrytene som settes ut i desember, har alltid gått til Frelsesarmeens arbeid lokalt i Norge og blitt til mat, klær, omsorg og fellesskap gjennom hele året.
– Og det skal de fortsette med, forsikrer kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg.
RELATERTE SAKER
-
Kjærlighet på strikkepinne
Irene Amble Aafløy (81) har strikket flere tusen par sokker i løpet av de ti årene aksjonen «Sokker som varmer» har vart. – Det er fint at det går til en god sak, sier hun.
-
Inn i varmen på Perrongen
– Vi ønsker at Kafé Perrongen skal være hjertet av Frelsesarmeen i Trondheim, et sted hvor besøkende kan få god kaffe og kvalitet i alle varer, forteller gjengen bak.
-
– Jeg har gruet meg til jula helt siden i fjor
«Ida» dropper ofte et måltid for å ha nok til å dekke barnas behov. I julen er det ekstra tøft at økonomien ikke går rundt.