To godt kledde kvinner synger i solskinnet.

Sprer sangglede

Når folk ikke kan komme til Frelsesarmeen, bringer major Miriam Frelsesarmeen til folk.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Frelsesarmeens arbeid fortsetter under koronakrisen. Major Miriam Óskarsdottir på Kopervik var en av dem som var raskt ute med å lage enkle gudstjenester og oppmuntringer via sosiale medier. Men det var fortsatt en gruppe i fellesskapet hun var opptatt av å nå frem til, nemlig eldre som er isolert eller ikke kan gå ut selv – og særlig dem som ikke er på sosiale medier.

– Det begynte spontant med at jeg skulle gå tur, og så tenkte jeg at jeg kunne jo gå til en som var i isolasjon i disse tider, forteller Miriam. – Vel framme ringte jeg henne på mobilen og ba henne komme ut på balkongen. Sangen kom så helt spontant.

Neste dag besøkte hun og mangeårig kollega i Frelsesarmeen, Aslaug Langgård, «Saniteten» hvor hun kjente flere som bodde. De hadde blitt oppringt på forhånd om at de skulle komme. Da kunne de samle seg i vinduer og balkonger samtidig.

– Plutselig så sto der to herlige damer utforbi og sang for oss. Det var ekstra kjekt i disse tider. Takk til Miriam og Aslaug, kommenterte Berit Sørvaag som ble en av tilhørerne.

På en av turene snublet hun også borti en lokalavisjournalist fra Haugesunds Avis, som laget videoen nedenfor, og som Frelsesarmeen har fått lov å gjengi.