Pedalkraft 6 6 5496web

Sykler 3000 km for et rusfritt liv

Tidligere rusavhengige sykler for å sette fokus på viktigheten av et godt ettervern.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Mandag 7. juni starter reisen fra Nordkapp til Lindesnes.

– Vi sykler Norge på langs for å markere at landet vårt sårt trenger et bedre aktivitetstilbud for mennesker med rusproblemer, forteller Svein Olav (56). Nå aksjonerer han og flere andre med rusbakgrunn sammen som en del av Frelsesarmeens sykkelklubb Pedalkraft – mer enn bare sykling.

Svein Olav (56) fra Lillehammer og flere andre tidligere rusmisbrukere har sett seg lei av Norges manglende tilbud til de som kommer ut av rusbehandling. Dette har flere av deltakerne selv kjent på kroppen og savnet i sitt eget liv.

Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene.
– Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg

Nå aksjonerer de sammen i Frelsesarmeens Pedalkraftgruppe – og sykler Norge på langs for å markere hovedproblemet i Norge: Ettervern er per i dag ikke en lovpålagt tjeneste, og kommuner nedprioriterer denne type tiltak når de statlige midlene til rustiltak skal fordeles.

– Jeg sykler for å si til våre politikere at nå må de våkne, det er mange menneskeskjebner der ute som sårt trenger et bedre tilbud. De må høre på oss som vet, som har levd gjennom dette. Vi etterlyser at kommunene må få øremerkede midler til ettervern for å kunne sikre gode aktivitets- arbeids- og utdanningstilbud. Vi starter i Nordkapp i Finnmark den 7. juni, og ankommer Lindesnes i Agder den 4. juli. Når man mestrer en slik tur, så er det ingenting som er uoppnåelig lenger, forteller Svein Olav (56).

Du kan følge syklistene fra dag til dag på Pedalkraft sin Facebook-side og på deres Instagram-konto

Les også mer om turen her.

Det er ikke første gang Svein Olav sykler for å rette fokus på ettervern. Tidligere har han syklet Trondheim–Lillehammer.

En gruppe syklister fra Pedalkraft er på vei fra Nordkapp. Det ene bildet ser du ryggene til syklistene og snø i landskapet rundt dem oppe i nord, det andre er tettere på så man ser ansiketene deres.
En gruppe syklister fra Pedalkraft er på vei fra Nordkapp. Det ene bildet ser du ryggene til syklistene og snø i landskapet rundt dem oppe i nord, det andre er tettere på så man ser ansiketene deres.
Mer enn bare sykling: Frelsesarmeens sykkelklubb, Pedalkraft, består av mennesker som tidligere strevde med rusavhengighet. De sykler fra Nordkapp til Lindesnes for å sette fokus på viktigheten av et godt ettervern.