Slumstasjonen utdeling 19 beh

Vil du hjelpe oss å gi flere familier nok mat?

Ingen foreldre skulle behøve å sende barna på skolen uten mat, men det skjer. Med din hjelp kan vi utgjøre en forskjell sammen.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Etter en lang pandemi er vi sultne på mye: smil, nærkontakt, venner og familie. Det siste året har vært tungt for de fleste av oss, men noen av dem som har det aller tyngst, er de som ikke lenger har råd til det aller nødvendigste. I Frelsesarmeen møter vi mange mennesker, spesielt barnefamilier, som strever med å sette nok mat på bordet.

Vil du hjelpe flere familier med nok mat? Gi en gave her!


Takk for din støtte!

Vi vil gjerne takke deg for gaver du tidligere har gitt til Frelsesarmeens arbeid. De er viktige og har betydd mye for mange.

I 2019 var det 115 000 barn som levde i husholdninger med vedvarende lavinntekt i Norge. De har ikke fått det bedre, og mye tyder på at det er blitt flere av dem. Over halvparten av stedene våre melder om en økende pågang som følge av koronapandemien. Barnefamilier er blant gruppene med størst økning. Mat er det fremste behovet, men mange som kommer til oss søker også fellesskap.

Vi er i samme storm, men ikke i samme båt. Mens noen flyter på trygge jobber og nettverk, går andre under i stormen – uten en livbøye eller en plan B.
– Irene Mathisen, leder Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo

Historien er den samme fra små og store steder rundt om i hele landet: Pandemien har gjort at mange av dem som har vaklet tidligere, har falt helt gjennom nå.

Vil ikke være til bry

Mennesker ønsker ikke å være til bry for familie, omgangskrets eller storsamfunn. Det er belastende. Det føles skambelagt. Besøkende forteller det er tabu å be om hjelp. De kontakter derfor Frelsesarmeen ofte som «siste mulighet».

Fra våre tiltak rundt om i hele landet hører vi om folk som gjør alt for å klare seg selv. De selger eiendeler, tyr til kredittkort, panter flasker og bor i telt. De har ikke råd til mat, klær, husleie og andre nødvendigheter. Det gjør inntrykk å høre de mange sterke historiene om familier som tidligere har klart seg selv, men som nå må søke hjelp. Familier som trenger deg og meg for å kjøpe mat, betale strømregningen eller gjennomføre en enkel bursdagsfeiring for sønn eller datter.

Barnefattigdom 8675 behbeh mindre
115 000 barn levde i vedvarende lavinntekt i Norge før pandemien. Trolig er tallet blitt høyere, og over halvparten av Frelsesarmeens steder melder om fortsatt økt pågang. Særlig barnefamilier trenger hjelp til mat, klær og omsorg.

En krympende toroms

En enslig firebarnsmor bor i en toroms i Oslo. De fire barna deler soverommet. Mor sover i stua. De har ikke mye, men de klarer seg. Det har de alltid gjort. Det viktigste er at de har hverandre.Mor er en ny besøkende hos Frelsesarmeen. Hun er en positiv dame som liker, og er vant til å klare seg selv. Da pandemien kom, og fire barn skulle ha hjemmeskole, ble lommeboka tom. Hun ble nødt til å svelge stoltheten og stille seg i kø for å få hjelp.I dag får mor levert mat på døra av Frelsesarmeen. «Koronaoppløfterne», som de kaller seg, er anonyme. De parkerer bilen med logo et stykke unna og har ikke på seg uniform eller profiltøy. Maten de har med er lagt i hvite poser. Alt for å skåne mor og barn.

Trenger fortsatt hjelp

Selv om Norge åpner gradvis, ser Frelsesarmeen enorme ringvirkninger av pandemien, også for mor. Det vil ta tid før hun, og mange andre, kommer ovenpå og igjen kan klare seg selv. Mange vil trenge hjelp enda i lang tid fremover.

Mange har havnet utenfor det siste året. Du kan bidra slik at flere familier får hjelp til det aller nødvendigste!

Sammen kan vi hjelpe.

50 B6939 beh

Jeg ønsker å hjelpe

Mange har havnet utenfor det siste året. Du kan bidra slik at flere familier får hjelp til det aller nødvendigste!

Gi din gave for å hjelpe her

Ønsker du å gi med Vipps eller SMS?

  • Send GAVE til 2309 (200 kr) på SMS
  • Vipps til 2309 (valgfritt beløp)