En kvinne og to menn på rekke. I bakgrunnen kan man se en scene.
FRETEX I STEREO: Kristin Hareide, direktør miljø, Fretex, og konserndirektør Trond Ivar Vestre har begge vært med i arbeidsgruppen som har utarbeidet rapporten «Produsentansvar for tekstiler». Bestiller har vært klima- og miljøminister Espen Barth Eide (i midten) som ellers besøkte Fretex i mars i fjor, hvor han fikk se landets eneste sorteringsanlegg for tøy. • Foto: Hanne Rebecca Nilsen

Vil stoppe «trashion» i Norge

– Det er jo slik at fremtiden er fornybar, sirkulær og bærekraftig, og vi må skynde oss dit, sa klima- og miljøminister Espen Barth Eide. På seg hadde han en omsydd, gammel dress.

• Foto: Hanne Rebecca Nilsen / Tekst: Gro Matland Nevstad
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Lang rekke med mennesker som står på begge sider av ministeren.
FIKK OVERLEVERT RAPPORT: – Takk til alle dere som aksepterte å bli med i utvalget, og gratulerer med å bli ferdig på ett år. Det betyr at dere har jobbet intenst og målrettet, sa klima- og miljøminister Espen Barth Eide etter å ha fått overlevert rapporten fra arbeidsgruppen. Det hele skjedde i Marmorhallen i hans departement.
Jeg fant ut at snittet var litt feil, men stoffet var jo bra, så da gikk jeg til skredderen og fikk det sydd om.
– Espen Barth Eide, klima- og miljøminister
Mann står på talerstol.
LOVER SKJERPINGS: – Her tar vi et ansvar for verden fra Europa og Norges side, som jeg er glad for, sier Barth Eide om rapporten. Klimaministeren vil gjøre det lettere å gjenbruke og tror vi må bli mer bevisste på hvordan vi avhender det vi ikke lenger skal bruke.
Alle produkt blir før eller senere avfall, men da må det i hvert fall utnyttes best mulig.
– Kristin Hareide, direktør miljø, Fretex
Mann og kvinne som sitter ved et bord. Ler og smiler til hverandre.
SAMARBEID PÅ TVERS: Arbeidsgruppen har sett på hele verdikjeden til tekstiler, og tenkt ut hvordan et produsentansvar kan bidra til en mer bærekraftig og sirkulær industri gjennom å redusere avfallet, øke ombruk og gjenvinning av materialer. Kristin Hareide og Trond Ivar Vestre har på vegne av Fretex bidratt med sin kompetanse på gjenbruk.