ferietilbud jente såpebobler

Når du ikke kan gi barnet ditt ferie, gjør det vondt i mamma- og pappahjertet

Ferie er ikke for alle. Familier med lav inntekt gruer seg ofte til sommeren fordi økonomien legger premisser for hvordan den blir.

• Foto: Mette Randem (ill.bilder)
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Mange barn i Norge vokser opp uten mulighet til å dra på ferie. På grunn av koronakrisen er det nå enda flere mødre og fedre som ikke kan gi barna sine den ferien de ønsker. Det gjør vondt i mamma- og pappahjertet.

– Jeg er kjempeglad for at vi fikk ferie her fordi jeg fikk nye venner. Skulle ønske det var mer enn fire dager.
– Alvin (7 år). Han er en av mange som har benyttet seg av Frelsesarmeens ferie- og aktivitetstilbud.

Vil du gi flere barn en god sommer?

Etterspørselen etter ferietilbud øker hvert år. Formålet er å tilby familier et avbrekk fra hverdagen og gode opplevelser å varme seg på når høsten setter inn. Sommeren 2020 får 512 familier, totalt 2151 personer, et ferietilbud. Dette er en firedobling fra 2019. Ønsker du å utjevne forskjellene i Norge? Som giver sørger du for at flere barn får en ferie som styrker familiebånd og bygger vennskap. Du gleder (og letter) et mamma- og pappahjerte.

Liten gutt på strand, pakket inn i et hvitt håndkle.

Gi barn en god sommer

Over 100 000 barn lever i familier med vedvarende lav inntekt. Mange familier mangler også gode nettverk og fellesskap. Takket være gaver til ferietilbudet, får sårbare barnefamilier opplevelser de kan varme seg på resten av året.

Gi støtte
Bilde av en lapp med håndskrift som sier: Jeg er kjempeglad for at vi fikk ferie her fordi jeg fikk nye venner. Skulle ønske det var mer enn fire dager.
Alvin på 7 år har skrevet på en lapp om hva Frelsesarmeens ferietilbud sammen med andre barn betyr for ham.
Sommer 3970 beh nett
Mange barnefamilier i Norge har for dårlig råd til å gjøre noe ekstra i ferien. Flere mangler også nettverk. Derfor er det flott når barn får oppleve morsomme ting i ferien sammen med andre barn og voksne. (Foto: Mette Randem/Ill.bilde))
Endelig har jeg fått et pusterom og slipper å høre lettvinte løsninger og krav at jeg må ta meg sammen. Her gleder jeg meg over at ungene er trygge og får venner. Selv får jeg voksentid.
– Monica, forelder som har benyttet seg av tilbudet.

Har du spørsmål angående Frelsesarmeens ferietilbud sommeren 2020?

I år har vi ferietilbud over 20 steder i landet. Tilbudene varierer fra sted til sted med alt fra hengekøyeturer, hytteturer og teltturer, til rokurs og båtkurs. Det blir også mange besøk i aktivitetsparker.

For spørsmål om ferietilbudet ta kontakt på telefon: 22 99 85 00 eller e-post: post@frelsesarmeen.no

Les mer om ferietilbudet her

ferietilbud-frelsesarmeen 6
Over 100 000 barn lever i familier med vedvarende lav inntekt. Mange familier mangler også gode nettverk og fellesskap. Sammen kan vi gi flere en god ferie. (Foto: Mette Randem/Ill.bilder)
Ferie jeløya 50 B3818 nett

Vil du hjelpe en barnefamilie til å få en god sommer?

Alle kan vi komme i en vanskelig økonomisk situasjon. Det har mange særlig fått erfare under koronapandemien. Nå tar vi vare på hverandre!

Gi din støtte