I Stock 1157439222
Illustrasjonsfoto

Fosterbarnet som venter på deg, trenger din tålmodighet og kjærlighet på heltid. Derfor søker vi etter forsterkede fosterhjem, det vil si et familiehjem hvor fostermor eller fosterfar er hjemme på heltid.

En variant som kanskje kan passe deg er å bli to-base fosterhjem. Da deler to fosterhjem på oppgavene og barnet bor hos to familier.

Dette gjelder barn med ekstra store omsorgsbehov, eventuelt søsken. Barn kan ha så store smerteuttrykk at de ikke kan bo i ordinære fosterhjem, på grunn av den belastningen dette medfører for fosterfamiliene.

Mann og ung gutt går tur i park
Illustrasjonsfoto

Å vente på en fostermamma eller fosterpappa er noe helt annet enn å vente på en buss, en søknad eller en skoleplass. Det handler om et sted å høre til, noe eksistensielt.

Det å kunne dele på omsorgsoppdraget og hindre at barn må vokse opp på institusjon, vurderer vi i enkelte tilfeller er til det beste for barnet.

Begge hjemmene godtgjøres 100 prosent, selv om ikke barnet er i det enkelte hjemmet hele tiden. Da kan det være tid som nyttes til møter, veiledninger og lignende.

Å vente på en fostermamma eller fosterpappa er noe helt annet enn å vente på en buss, en søknad eller en skoleplass. Det handler om et sted å høre til, noe eksistensielt.

Vi vet at det å være fosterhjem er virkelig noe å leve for – og vi vet at du trenger noe å leve av. Les mer om Lønn som fosterforelder - Frelsesarmeen

Hjemmene som velges ut til å være to-base fosterhjem kommer til ligge i nærheten av hverandre, fordi det må være kort reisevei til skole og nærmiljø. Dersom dere er to hjem som kjenner hverandre og som ønsker å gjøre dette sammen, så kan det også være en god løsning vi gjerne tar en prat om.

Ta kontakt dersom dette kan være noe for deg!

Du har oss i ryggen - hele tiden

Vi vet at dette ikke er en vanlig «jobb». Med stor sannsynlighet kan vi si at denne jobben gir mening på en ny og berikende måte. Intet mindre!

Men vi er ærlig med deg; det vil bli tøffe dager og faser som vil kreve mye av deg og eventuelt din familie. Derfor vet vi viktigheten av at du ikke blir stående alene. Vi er tett på og tilbyr 24 timers tilgjengelighet!

Våre erfarne fosterhjemskoordinatorer bistår deg med alt det som er rundt fosterhjemsbarnet med tanke på samarbeidspartnere som skole og barnevernstjeneste. Du vil få fellesskap med andre fosterforeldre og jevnlige kurs. De fleste fosterhjemmene har også avlastning jevnlig.

Vi ser viktigheten av å finne et fosterbarn som vi tror vil passe ekstra godt til deg og eventuelt din familie. Og du vil få god opplæring før plassering.

Se vår Facebook-side
Se vår Instagram-konto

Kontakt oss

Har du spørsmål og vil vite mer? Vi tar gjerne en uforpliktende prat, på telefon 993 17 372 eller 400 37 557, eller via e-post. Du kan også legge igjen navn og nummer i skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.

En liten gutt venter på et fosterhjem

«Møt» noen av våre fosterbarn

Mange fosterbarn leter etter deg som ønsker å ha stor betydning i deres liv. Kanskje lurer du på hvilken bakgrunn fosterbarn kan ha?

Les mer