Beredskapshjem, to-basehjem og besøkshjem
Kanskje passer det ikke å bli et spesialisert fosterhjem på fulltid? Vil du hjelpe et barn i en periode, halvparten av tiden eller faste helger?
Å vente på en fostermamma eller fosterpappa er noe helt annet enn å vente på en buss, en søknad eller en skoleplass. Det handler om et sted å høre til, noe eksistensielt.
Forskjellige barn trenger ulike type fosterhjem. Frelsesarmeen tilbyr følgende type hjem:
To-basehjem
To fosterhjem deler på oppgavene og barnet bor hos to familier. Dette gjelder barn med ekstra store omsorgsbehov, eventuelt søsken.
Barn kan ha så store smerteuttrykk at de ikke kan bo i ordinære fosterhjem, på grunn av den belastningen dette medfører for fosterfamiliene.
Det å kunne dele på omsorgsoppdraget og hindre at barn må vokse opp på institusjon, vurderer vi i enkelte tilfeller er til det beste for barnet.
Begge hjemmene godtgjøres 100 prosent, selv om ikke barnet er i det enkelte hjemmet hele tiden. Les mer om lønn som fosterforelder her.
Det vil være møter og veiledning/oppfølging også i disse periodene.
Hjemmene som velges ut til å være to-base fosterhjem kommer til å ligge i nærheten av hverandre, fordi det må være kort reisevei til skole og nærmiljø. Dersom dere er to hjem som kjenner hverandre og som ønsker å gjøre dette sammen, så kan det også være en god løsning vi gjerne tar en prat om.
To-basehjem må være godkjente som fosterhjem og gjennomføre PRIDE/Solid-opplæring. Les mer om kurs under ofte stilte spørsmål.
Beredskapshjem
Beredskapshjem er et fosterhjem som er engasjert for å ta imot barn og unge på kort varsel, som følge av en akuttsituasjon. Dette er en utfordrende og berikende oppgave som krever en robust og raus familie.
Som beredskapshjem har dere omsorgen for barnet inntil en annen og mer varig løsning i fosterhjem eller institusjon er funnet (eller til barnet flytter tilbake til foreldrene sine).
Det er et krav om at minst én av de voksne i beredskapshjemmet har relevant utdanning og/eller kompetanse og erfaring med barn og/eller ungdom. Annen relevant kompetanse eller personlig egnethet kan kompensere for dette kravet.
Beredskapshjem må være godkjente som fosterhjem og gjennomføre PRIDE/Solid-opplæring. Les mer om kurs under ofte stilte spørsmål.
«Møt» noen av våre fosterbarn
Mange fosterbarn leter etter deg som ønsker å ha stor betydning i deres liv. Kanskje lurer du på hvilken bakgrunn barna kan ha?
Les mer om «Lena», «Sebastian» og «Ola»Besøkshjem
Som besøkshjem tar du imot et barn eller en ungdom én eller flere helger per måned og gjerne en uke i ferien.
Besøkshjem, som også kan kalles avlastningshjem, er en støtte til de spesialiserte fosterhjemmene med særlig tyngende omsorgsoppgaver.
Kontakt oss
Har du spørsmål og vil vite mer? Vi tar gjerne en uforpliktende prat, på telefon 993 17 372 eller 400 37 557, eller via e-post. Du kan også legge igjen navn og nummer i skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg.
KONTAKTINFO BEREDSKAPSHJEM, TO-BASEHJEM OG BESØKSHJEM
Frelsesarmeens barne- og familievern, Fosterhjem avd. øst/sør
Frelsesarmeens barne- og familievern, Fosterhjem avd. midt/nord/vest
RELATERTE SAKER
-
Mange barn venter på et hjem
Til enhver tid venter på landsbasis rundt 200 barn på å få plass i et fosterhjem. Frelsesarmeen ønsker seg både flere fosterhjem og systemer som sikrer kortere ventetid for barna.
-
Stor fosterhjemsmangel: Frelsesarmeen vil få ned ventelistene
Mange barn venter på å få et sted å bo i Norge. Derfor lanserer Frelsesarmeen nå en podkast i håp om å rekruttere flere fosterforeldre.
-
Hjerterom og husrom
De siste ti årene har Ann-Hege og Thomas invitert åtte barn og unge inn i familien sin. De er fosterforeldre for livet.