Fosterhjem 3

Hjerterom og husrom

De siste ti årene har Ann-Hege og Thomas invitert åtte barn og unge inn i familien sin. De er fosterforeldre for livet.

• Foto: Petter Berntsen / Tekst: Torill Helene Heidal Landaasen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 38/20
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bildet viser Ann-Hege og Thomas foran en gul vegg. Thomas står foran, iført svart t-skjorte. Ann-Hege har på seg svart singlet og står bak med armene rundt ham.
– Vi investerer utrolig mye i fosterbarna våre, noe som gjør at vi blir veldig glade i dem, sier Ann-Hege og Thomas Stellander. De har tatt imot barn både som besøkshjem, på botrening og som ordinært og forsterket fosterhjem.
Oppfølgingen er unik.
– Thomas Stellander, fosterfar
Bildet viser en ung kvinne som står med ansiktet vendt oppover, og smiler med lukkede øyne. Hun har lyst langt hår og grå hettegenser.
– Jeg har lært mye om hvordan andre kan ha det og om hvordan traumer kan håndteres. Men aller viktigst sitter jeg igjen med søsken! sier Silje Stellander som er Ann-Hege og Thomas sin biologiske datter. Hun har gjennom årene delt foreldrene sine med åtte fosterbarn. (Foto: Silje Stellander)
Bildet er tatt på avstand og viser en platting med bord og stoler utenfor et hvitt trehus. Thomas står nærmest med ryggen til og Ann-Hege sees i bakgrunnen.
De siste ti årene har Ann-Hege og Thomas åpnet hjemmet sitt for åtte barn og unge.
Det overrasket meg hvor vanskelig mange ungdommer har det hjemme, og hvor stor mangel det er på fosterhjem for de som trenger det.
– Ann-Hege Lindstrøm Stellander, fostermor

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent