Bønn om frelse
I over 15 år har Bønn om frelse stått på trykk i nesten hvert nummer av Krigsropet. Noen har smuglest bønnen, andre har bedt den høyt. Flere har fått et møte med Jesus nettopp ved å be disse ordene.
En hjelp til å finne ord
Det var daværende redaktør for Krigsropet, major Liv G. Gundersen, og nåværende redaktør Hilde Dagfinrud Valen, som for over 15 år siden fant fram til formuleringene i Bønn om frelse. En leser etterspurte en slik bønn, samtidig som redaksjonen en stund hadde hatt et ønske om å finne noen gode ord og enkle setninger som kunne hjelpe lengtere og letere å finne fram.
– Hvorfor prioriterer dere å ha den på trykk i Krigsropet hver uke?
– Krigsropet er et magasin som ønsker å hjelpe mennesker til tro og bevisstgjøring. Mange tenker at det er så vanskelig å ta imot, mens det fra Guds side er så enkelt at «hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst» (Rom 10,13), sier Hilde.
– De enkle setningene i Bønn om frelse oppsummerer kjernen i den kristne troen, det Jesus har gjort for oss, og hva vi får ta imot som en gave når vi kommer til ham. Ved å be denne lille bønnen sier man til både Gud og seg selv at man ønsker å komme til Jesus og være hos ham med livet sitt. Dermed blir det å be Bønn om frelse både en bevisstgjøring, en bekjennelse og et uttrykk for bestemmelse. Det er en enkel, konkret handling som i noen enkle linjer tar på alvor hvor enkelt Gud har gjort det for oss å få del i frelsen: «For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at han har oppreist ham fra de døde, skal du bli frelst.» (Rom 10,9) Dette er jo Bønn om frelse i et nøtteskall. Så enkelt er det, og det har vi et sterkt ønske om at leserne våre skal oppdage, sier Hilde.
Krigsropets formulering til Bønn om frelse har også vandret videre inn i andre sammenhenger og ut i verden, hvor den har blitt oversatt til flere språk.
– Gjennom årene har Krigsropets redaksjon fått mange tilbakemeldinger fra lesere som har bedt bønnen og tatt imot frelsen. Noen har bedt den alene, andre har tatt bønnen med seg til noen. En dame fortalte at hun hadde klippet ut Bønn om frelse og lagt den i lommeboka. Der lå den til den ble helt slitt i kantene. Men en dag tok hun mot til seg, ringte på døra hos frelsesoffiseren på hjemstedet og spurte om de kunne be Bønn om frelse sammen. Krigsropet-selgere forteller at de har bedt denne bønnen sammen med bladkjøpere midt i menneskevrimmelen på gatehjørner og kjøpesentre. En offiser forteller hvordan hun ble tilkalt til et dødsleie, der Bønn om frelse løste opp i det vanskelige, og Jesus kom inn i livet til denne mannen med fred, nærvær og trosvisshet. Bønn om frelse står i Krigsropet som en påminnelse, en mulighet og en hjelp til å finne ord, og så er det stadig noen som griper den. Det gleder vi oss stort over, sier Hilde Dagfinrud Valen.
– Det skjedde med meg!
I 2013 står oberstløytnant Jostein Nielsen på plattformen i Tana og leder Frelsesarmeens Øst-Finnmarks-konferanse. Som daværende kommunikasjonssjef ønsker han å «si noen bevingede ord» om Armeens ukemagasin:
«Krigsropet er et flott evangeliseringsmiddel, for Bønn om frelse står i hvert nummer. Jeg har faktisk hørt om flere som har lest bladet og blitt frelst ved å be frelsesbønnen», sier han.
En eldre kvinne i salen rekker opp hånden og avbryter ham: «Ja, det skjedde med meg!»
«Så du kom til tro, ba bønnen og derfor er du frelst og sammen med oss for å feire pinse?» spør Jostein Nielsen.
«Ja, jeg leste frelsesbønnen og opplevde at det er sant. Derfor er jeg her», svarer kvinnen.
«Da driver du mye bedre PR enn jeg», ler frelsesoffiseren og oppfordrer tilhørerne til å gi bort Krigsropet eller legge bladet igjen på venterom og rutebilstasjoner.
«Vi vet aldri når denne bønnen er avgjørende for menneskers liv», sier han.
Abonner på Krigsropet
Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.
Bli abonnentRELATERTE SAKER
-
– Gud ga meg aldri opp
Livet bestod av rus, vold, kriminalitet, fengselsstraffer og et rykte som en av landets mest nådeløse torpedoer. Så snudde alt. – Jeg fant ikke Jesus, det var Jesus som fant meg, sier Stig Morten Seierstad (44).
-
REMA 1000 dobler gaven din
Frelsesarmeen trenger all den hjelpen de kan få for å samle inn penger til mennesker som trenger en ekstra håndsrekning. Derfor er vi glade for å ha fått med REMA 1000 som en god støttespiller.
-
Kjærlighet på strikkepinne
Irene Amble Aafløy (81) har strikket flere tusen par sokker i løpet av de ti årene aksjonen «Sokker som varmer» har vart. – Det er fint at det går til en god sak, sier hun.