Pilgrimstur

Den aller første pilegrimsturen

Innsatte, betjent, prest og to av Frelsesarmeens fengselskapellaner vandret sammen på pilegrimstur fra Oslo til Trondheim. – Jeg følte meg ikke lenger som en fange, men som et helt menneske, et Guds barn, sier «Kristin».

• Foto: Kristianne Marøy Tekst: Randi Bjelland
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Slike opplevelser kan føre til at de innsatte ser livet sitt i en større sammenheng.
– Elisabet Kjetilstad, prest
Fengselsbetjent og kappelanen i en siste snakk før gruppen forlater fengselet. Bildet t.h. Gro Merete Egeland fra Frelsesarmeen sjekker at alt utstyret er på plass i følgebilen.
Fengselsbetjent og kappelanen i en siste snakk før gruppen forlater fengselet. Bildet t.h. Gro Merete Egeland fra Frelsesarmeen sjekker at alt utstyret er på plass i følgebilen.
Assisterende fengselsleder Siri Brock Utne ønsker Frelsesarmeens fengselskapellan Mona Rindal Rasmussen (t.v.) og de andre deltakerne lykke til på pilegrimsturen til Trondheim. Bilde t.h.: Gro Merete Egeland fra Frelsesarmeen sjekker at alt utstyret er på plass i følgebilen. (Foto: Kristianne Marøy)
Jeg hadde prøvd å fylle tomheten med alt mulig annet; narkotika, opplevelser, og til og med fallskjermhopping. Det funket ikke i lengden.
– «Kristin», pilegrim
Vidder, lyng og skog. Bare føtter hviler i lyngen og matpause ved et lite vann.
Vidder, lyng og skog. Bare føtter hviler i lyngen og matpause ved et lite vann.
Gode pauser gir innspill til ettertanke – og hvile for trøtte føtter. (Foto: Elisabet Kjetilstad)
Innsatte med armene i været, nyter Norsk natur og fjell luft
Prest Elisabet Kjetilstad håper den første pilegrimsturen for kvinnelige innsatte gjør at deltakerne ser livet i en større sammenheng. – Denne verdenen venter på dem, og det finnes gode mennesker og mange steder å reise til, sier hun. (Foto: Gro Merete Egeland)
Gruppen følger stien over myr og fjell
Stø kurs mot målet
Fengselsbetjent Lise Andersen (t.v.) og Gro Merete Egeland i Frelsesarmeen sørger for påfyll i pausen. Lyng og vidder i gryende høstfarger.
Lunsj med pannekaker og styrkende ord. Fengselsbetjent Lise Andersen (t.v.) og Gro Merete Egeland i Frelsesarmeen sørger for påfyll. Gode pauser gir innspill til ettertanke
Hele gruppen foran Nidarosdommen
Målet er nådd. – For meg er Nidarosdomen et bevis på hvor sterk lengselen etter Gud er hos oss mennesker, sier deltaker «Kristin».
En slik vandring kan gi innspill til selve livet og hvordan det skal leves videre. For det er om å gjøre å finne den best veien videre.
– Gro Merete Egeland, fengselskapellan i Frelsesarmeen

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent