Tenåringsjente sitter på pianokrakken inne på det lyse pikerommet. I bakgrunnen står både piano, seng og pult.
ALDRI ALENE: Henriette Schei valgte å dele om sykdommen med «The Voice»-seerne, for å vise andre at man ikke er alene. – Da ting ble vanskelig med cøliakien, gikk barnetroen over til en mer moden tro, sier tenåringen. På soverommet i Asker har hun eget piano.

En sangfugls trygghet i Gud

– Jeg ønsker å være et godt forbilde for de som lytter, sier Henriette Schei. Deltakeren fra «The Voice 2023» har i ung alder erfart at livet består av gode og onde dager.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 35, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Fire jenter på scenen i matchende klær – glitrende, lilla topper og rosa bukser. En av dem står i front og synger i mikrofonen.
PÅ SCENEN: Gjennom musikken ønsker Henriette Schei (foran med mikrofon) å formidle noe som betyr noe for andre. Deltakelsen i «The Voice» ble en god erfaring langs veien. Foto: Thomas Andersen / TV 2
Gud vil jo gjerne høre alt, både det gode og det dårlige.
– Henriette Schei, artist og skoleelev
To bilder satt sammen. Det første av en blond jente i profil med kors rundt halsen. Det andre av et adgangskort der det står artist TV 2.
KORS OG KORT: Rundt halsen til Henriette Schei henger det et kors. I vår hang det tidvis også et adgangskort for artister der.
To hender som holder et ark med sangtekst.
STERK TEKST: Henriette Schei oversetter sangstrofer fra engelsk til norsk og skriver små notater til seg selv. Hun øver stadig inn nye låter, som «I Guess That’s Why They Call It The Blues» av Elton John.
Mor og far på hver siden av en tenåringsdatter. Alle ler.
KRISTEN FAMILIE: Henriette har god støtte og selvskrevne fans i mamma Kathrine Damhoff Schei og pappa Lasse Schei. De var med bak scenen da hun utmerket seg i «The Voice 2023».
Det som uansett blir viktig, hvis jeg blir artist, er at låtene jeg synger skal bestå av noe mer enn fete akkorder.
– Henriette Schei, artist og skoleelev

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent