Arv 3

Førerkort i arv

Mens mange unge får hjelp av familien til å ta førerkort, kan ungdom på barnevernsinstitusjoner ofte se langt etter samme mulighet. Men ikke på Solgløtt i Drammen.

• Foto: Petter Berntsen / Tekst: Stine Frimann/ Artikkelen er hentet fra Krigsropet 47/20
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bildet viser to personer innendørs. Siri står i fogrunnen og smiler, hun har på seg svart bukse og svart genser. Endre Kristensen står litt bak henne og lener seg på et biljardbord, han har olabukser og rutete skjorte.
– Siri har en ståpå-vilje av en annen verden. Det er derfor hun har fått til så mye også, sier miljøterapeut Endre Kristensen.
Bildet er svart-hvitt og viser Siri som går gjennom en gang med mange dører, hun har ryggen til kamera.
– Det er veldig mye fra tiden på Solgløtt som jeg har tatt med meg videre, forteller Siri.
Bildet viser Endre og Siri som står foran en svart bil og en rød vegg med et skilt hvor det står Solgløtt. Begge smiler og ser i kamera.
– Alle blir litt annerledes når det bare er oss to i bilen og ingen andre rundt. Det er fint, sier Siri.
Bildet viser en kvinne med lyst kort hår som står i en døråpning. Hun har svarte bukser og hvit t-skjorte med Frelsesarme-skjold.
Lillian Årnes er glad for å kunne tilby ungdommene førerkort, reiser og kurs. Det gir mestringsopplevelser og mulighet til å føle seg som alle andre. – Mange av dem har ikke den opplevelsen så veldig ofte, sier hun.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent