Puls 50 B7572 beh

Gir bort Krigsropet i korona-tider

Hva kan vi gjøre når Krigsropet ikke kan selges på gata? Marit Helene Olsen, daglig leder ved Puls - ditt værested på Gjøvik, fikk en god idé.

• Foto: / Tekst: Marit Dehli-Johannesen /
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Puls-lederen hadde allerede stoppet forsendelsen av Krigsropet til Frelsesarmeen på Gjøvik da hun kom på bedre tanker.

– Krigsropets redaktør hadde sendt mail og bedt oss om å tenke kreativt. Det gjorde at jeg begynte å tenke på mine nærmeste. Moren min, tanten min og flere ville kanskje ha påskenummeret som snart er salgsklart. Så spurte jeg om å få 50 eksemplarer av påskenummeret i første omgang.

Marit Helene Olsen lette fram adresser på nettet, det tok litt tid. I prosessen kom hun på at alle de faste frivillige også kunne trenge en oppmuntring. Dermed bestilte hun 50 til.

Bildet viser Krigsropets påskenummer. På forsiden sitter Trygve Skaug smilende foran en dør.

– Vil du oppfordre andre til å gjøre det samme?

– Absolutt! Krigsropet er et kjempeflott blad som det er viktig å opprettholde driften av. Bladet er samfunnsaktuelt, har en stor variasjon i stoff og type mennesker som intervjues, noe som gjør at jeg lett kan gi bladet til hvem som helst. Her er tvilende, troende, kjendiser og folk som gjør en god jobb i lokalsamfunnet.

Hun la også ved et lite følgebrev med bladene.

– Jeg var syk rundt juletider, så da fikk jeg ikke skrevet noen julebrev. Nå fikk jeg en god anledning til å sende en hilsen, sier hun og håper magasinet og brevet blir til glede for folk.

"Selv om vi ikke kan møtes, kan vi fortsatt samles i tro, bønn og omtanke for hverandre”, skriver hun og oppmuntrer de som allerede abonnerer på Krigsropet til å putte påskeutgaven i postkassen til naboen.

Her får de ord til trøst, inspirasjon og tro. Det blir en vinn-vinn-situasjon.
– Marit Helene Olsen, om Krigsropet

– Blir det ikke dyrt for deg å sende ut 100 eksemplarer i posten?

– Det er mine venner verdt! Det er hyggelig å få noe i posten i disse tider der alle er hjemme. Her får de ord til trøst, inspirasjon og tro. Det blir en vinn-vinn-situasjon. Dessuten slipper jeg risikoen ved å gå på postkontoret når alt ordnes av Krigsropet i Oslo.

På Gjøvik holdes Puls, Frelsesarmeens populære kafé, stengt når det nå råder unntakstilstand i landet, men kokken og kjøkkenassistenten er på jobb sammen med Marit og produserer take-away og hjemlevering. Også matutdelingen og kontakt med sårbare grupper blir opprettholdt.

– De vi normalt hjelper, får matpose i døra annenhver mandag, forsikrer Puls-lederen.

  • Ble du inspirert av Marit Helene Olsen? Frist for etterbestilling av Krigsropets påskenummer er 2. april - så langt beholdningen rekker. Ta kontakt på krigsropet@frelsesarmeen.no

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent