Hjelp I Nøden 6

Hjelp i nøden

Hun har informert, registrert og delt ut. Hun har lyttet, trøstet og holdt babyer i timevis. Og ikke minst; hun har blåst opp hundrevis av ballonger slik at barn på flukt fra krigens redsler i Ukraina skulle få et øyeblikk med glede.

• Foto: Hanne Rebecca Nilsen/ Privat / Tekst: Randi Bjelland / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 26-31 (Sommermagasinet)
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Lang kø av flyktninger for å få utdelt verdikuponger og informasjonsmateriell
Frelsesarmeen delte ut verdikuponger og informasjonsmateriell til flyktningene som kom til den gedigne slustasjonenen i «Romexpo» i Bucusresti.
Irene Mathisen blåser ballonger med barn
– Jeg elsker denne type arbeid, og jeg håper jeg blir sendt ut flere ganger, sier Irene Mathisen etter å ha bistått Frelsesarmeen i Romania med å hjelpe ukrainske flyktninger.
Irene Mathisen bærer et lite barn i armene
Mange av flyktningene brøt sammen da de kom seg i sikkerhet i Romania og møtte vennlighet. – Bare jeg sa navnet til barnet deres, kunne noen begynne å gråte. Folk var slitne, og enkelte var også syke, forteller Irene Mathisen.
Et par kom kjørende med hunder og katter i bilen. Alt de hadde fått med seg av eiendeler var festet på taket med gaffateip. Man tror jo nesten ikke det man ser, men så skjønner man jo mer av den desperasjonen folk er i.
– Irene Mathisen, deltaker i Frelsesarmeens internasjonale nødhjelpsteam
Irene Mathisen sammen med divisjonslederne i Romania, Roxana og Ionel Sandu, samt Mike Mackee fra Frelsesarmeen i USA.
– Frelsesarmeen i Romania har virkelig fått synliggjort arbeidet sitt, sier Irene Mathisen. Her sammen med divisjonslederne i Romania, Roxana og Ionel Sandu, samt Mike Mackee fra Frelsesarmeen i USA.
Et barn med to ulike par sko
Irene forteller at foreldre kan være så traumatiserte og slitne at de kan overlate et barn i armene til en de anser for å være en god hjelper, for så å reise videre uten barnet.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent