Eldre ektepar i slitte klær står sammen med sin voksne sønn ute på en lekeplass.
INTERNT FORDREVET: Hverdagen er vanskelig for «Maria» (f.v.), ektemannen og deres voksne sønn. Mange romfamilier i Ukraina er på flukt i eget land.

Hjelp til romfolk i Ukraina

Mange av Ukrainas romfolk var allerede fattige før krigen. I tillegg blir de ofte oversett når nødhjelp fordeles. Med midler blant annet fra norske givere, sørger Frelsesarmeen nå for hjelp til mange romfamilier.

• Foto: The Salvation Army / Tekst: Benjamin Gilbert, Develop / Stine Frimann / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 35, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Ekspertisen er i nærområdet og fra Norge bidrar vi både med penger og kvalitetssikring.
– Trond David Tvedt, rådgiver, Frelsesarmeens seksjon for internasjonal utvikling
To bilder satt sammen til et. Det ene viser fattige små barn som spiser og det andre en voksen dame som steller i stand bordet med suppetallerkener.
METTER MANGE MUNNER: Daglig er det rundt 50 unger innom for å få seg et varmt måltid. De leker både før og etter de setter seg ned langs de lange bordene for å spise.
To bilder satt sammen av fattig mor med baby på fanget og en liten toåring med hette over hodet på det andre bildet.
DAGENS HØYDEPUNKT: En av dem som får hjelp gjennom prosjektet, er «Andreea». Hun tar daglig med seg sine to små døtre til ett av stedene som tilbyr barnefamilier et varmt og næringsrikt måltid.
To kvinner som koker suppe på et storkjøkken.
STOR NØD: Frivillige hjelper til på kjøkkenet i kirken for å lage næringsrik mat til romfolk – en gruppe mennesker som hadde det vondt også før krigen brøt ut i Ukraina.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent