Foto: Kvinne med langt, mørkt hår og lys topp står oppstilt foran kamera. Smiler.
TROEN VIKTIGST: Sharon Berg skrev sin første kontrakt med et modellbyrå i Bergen da hun var 13. Senere gjorde hun det stort innen yrket i Australia. Nå har 26-åringen flyttet tilbake til hjembyen, hvor hun bor sammen med mann og datter. Til daglig er hun ansvarlig for det kreative teamet i Credokirken i Bergen, men tar reklamefilm- og modelloppdrag innimellom.

I Guds bilde

– Gud er trofast! Han gjorde muligheten min til å jobbe som modell, til noe langt større, sier Sharon Berg.

• Foto: Odd Mehus / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 16, 2024
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Tenårene var da jeg opplevde mange av livets stormer, spesielt da foreldrene mine skilte seg. Jeg var desperat etter å være sammen med Gud.
– Sharon Berg, modell og fotograf
Foto: I svart/hvitt av kvinne foran på en scene. Hun snakker i mikrofon. På skjermen bak står det i store bokstaver: "Jesus forandrer historien".
JESUS FORANDRER HISTORIEN: Sharon er aktivt med i arbeidet i Credokirken. Hun er leder for det kreative arbeidet, men bidrar også med å tale og evangelisere, men bidrar også med å forkynne Guds Ord. Foto: Credo-kirken
Foto: Nærbilde av ung kvinne med langt, mørkt hår. Vakkert smil i kamera.
HEL I JESUS: – Hva er egentlig suksess? Det er å være på riktig spor med Jesus, uansett hvordan det ser ut. At Han får gjøre oss hele, sier Sharon Berg.
Jeg hadde så lite erfaring, og det er så mange vakre jenter i Australia. Hele situasjonen snudde, jeg tjente så mye mer enn det jeg noen gang trodde jeg skulle i det yrket.
– Sharon Berg, modell og fotograf
Foto: Modemagasin som ligger slått opp omtrent på midten. Bildet til høyre viser en vakker modell som sitter på en knall rosa trestol. Hun poserer med støvletter og klær i samme farge sammen med noe i oransje.
FRONTET SKOLEKAMPANJE: Sharon fikk mange store modelloppdrag i Sydney, bland dem var en reklameplakat for en designskole i Vogue Australia.
Jeg fortalte den første agenten jeg hadde her i Bergen om mine grenser. Jeg kom ikke til å ta bilder i undertøy, og helst ikke badetøy. (...) Da sa han til meg: «Du kommer aldri til å lykkes fordi du setter grenser».
– Sharon Berg, modell og fotograf
Vi er ikke ment til å leve grenseløst. Det er ikke det som er frihet. Frihet er innenfor grenser.
– Sharon Berg, modell og fotograf
Foto: Ung mor med langt, mørkt hår holder en liten jente på rundt tre år i sine armer. Den lille er lys i håret.
NYTT LIV: – Det året jeg gikk gravid skjedde det så mye positivt i livet mitt. Da jeg hadde født, hadde jeg masse livsenergi, sier Sharon Berg. Datteren fikk navnet Eden.
Jeg skjønte jeg måtte ta tak i Guds Ord for å bryte med disse tankene. Jeg ville ikke leve sånn, jeg ville ikke leve med angst, noe som var veldig utfordrende for meg på den tiden.
– Sharon Berg, modell og fotograf
To foto av mor og datter på kjøkkenet. Treåringen ser inn i kamera og ler på begge bildene. Moren ser på datteren.
To foto av mor og datter på kjøkkenet. Treåringen ser inn i kamera og ler på begge bildene. Moren ser på datteren.
LYKKE PÅ JORD: Svangerskapet ble en reise av indre helbredelse, og det var sannheten i Guds ord som satte henne fri fra angst. Da Eden kom til verden, var Sharon helt fri.
Foto: Kvinne med langt, mørkt hår smiler til kamera.
STOLTE PÅ GUD: – Gud viste meg at han er min forsørger, og den forsørgelsen ligger ikke i modellyrket, og ikke i de arbeidsgiverne jeg har nå. Det er i Ham, det er Han som er kilden, sier Sharon Berg.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent