Hovedøya 11 beh nett 1

Juli-kalenderen

Dette er en «juli-kalender» til inspirasjon denne annerledes-sommeren.

• Foto: Kristianne Marøy og Mette Randem / Tekst: Hilde Dagfinrud Valen / Hentet fra Krigsropets sommernummer 2020
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Vi behøver vi ikke vente til desember for å glede hverandre, støtte hverandre, vise solidaritet med dem som strever, og ha et ekstra våkent blikk for mennesker rundt oss.
Hvorfor ikke gjøre det samme i juli – på sommermåten – nå som vi har lange feriedager og god tid? Dette er en «juli-kalender» til inspirasjon denne annerledes-sommeren:

1. Kjøp en kurv med jordbær og gå på trygg sommervisitt til noen som har opplevd at ukene med koronarestriksjoner har blitt lange og ensomme uten besøk.

2. Sett deg under parasollen og les hele Lukas- evangeliet i sammenheng! Julekvelden stanser de fleste i kapittel 2. På en julidag rekker du fint å få med deg både fortsettelsen og den glimrende slutten!

3. Stek en stabel med vafler – og ønsk den nyinnflyttede familien velkommen til nabolaget.

4. Bli kjent med bredden av Frelsesarmeens arbeid! Les mer på frelsesarmeen.no.

5. Send hyggelige sommerkort til noen som sjelden finner noe annet enn aviser i postkassa.

6. Gi en slant av feriepengene til et godt formål som du har tillit til. De som strever med livet og økonomien har det like vanskelig i juli som i jula. Ønsker du å støtte Frelsesarmeens arbeid – se frelsesarmeen.no. VIPPS: 2309.

En matkurv i bast fra others.no, fylt med en skål jorbær, en karaffel med vann, samt glass og blomster.

7. Plukk en bukett med sommerblomster og besøk en det er lenge siden du har sett.

8. Les salme 91 og salme 139 fra Salmenes bok i Bibelen. Sett deg på trappa i den lyse sommernatta, og kjenn gleden og tryggheten i det du nettopp har lest.

9. Delt glede er dobbel glede – minst! Ikke alle familier har råd til ferieopplevelser. Tenk etter om du kjenner noen som ville blitt glade for en sommeropplevelse du kan være vertskap for.

10. Rydd i skapene – og gi til Fretex det som ikke passer lenger. Ved å bidra til resirkulering på denne måten, støtter du både miljø, attføring – og Frelsesarmeens sosiale arbeid.

11. Sjekk nettbutikken others.no! Der kan du bl.a. kjøpe kokkeforkle, grillvott, salatbestikk, trefjøler og serveringsbrett til grill- sesongen, samtidig som du gir medmennesker en jobb og en framtid gjennom Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel.

12. Lag din egen «juli-konsert»! Finn Frelsesarmé-produsert musikk over et bredt spekter hos de ulike strømmetjenestene.

Bilde viser diverse notebøker og CD-er  knyttet til Frelsesarmeens musikk.

13. Bli fjernadopsjonsfadder gjennom Frelsesarmeen! I mange land finnes det barn som trenger økonomisk støtte til mat, klær og skolegang. Se Frelsesarmeen.no/stott-oss/ bli-fadder.

14. Tilby deg å pusse vinduene for en eldre nabo som strever med å klare det selv.

15. Legg merke til sommervinden som berører deg. Ta deg tid til å reflektere over vinden som et bilde på Guds nærvær i livet ditt. Gud er hos deg, selv om du ikke ser ham.

16. Overrask naboene med å klippe plenen deres før de kommer hjem fra Norgesferien.

17. Gå en tur i skogen eller sett deg i parken, og «ta inn» storheten i Guds skaperverk.

18. Godt lesestoff en regnværsdag? På Nasjonalbibliotekets nettsider, nb.no, finner du nå mange av Krigsropets årganger digitalt, helt fra 1800-tallet og fram til vår tid.

En grønn plen i en park. Noen store  trær klarer ikke å hindre at det røde sollyset slipper igjennom.

19. La blikket ditt hvile på blomstene i hagen, vasen eller balkongkassa! Merk deg fargesansen og skapergleden til Gud, Skaperen. Gled deg over at han har skapt deg også!

20. Si noe hyggelig og oppmuntrende til dem som mange lett tar som en selvfølge– medarbeideren i matbutikken, avisbudet, den eller de «usynlige» du oppdager underveis i sommerdagene dine.

21. Lag bringebærsyltetøy – og gi bort et glass til noen som blir gledelig overrasket!

22. Sett deg på et svaberg og be for alle du kommer til å tenke på mens du sitter der.

23. Bli venn med Frelsesarmeen på Facebook og Instagram, og hold deg oppdatert.

24. Ring til noen du vet blir glad for en prat!

Bildet til venstre viser barnehender som forsyner seg av en kurv med bringebær. Til høyre ser vien person som leser Krigsropets sommernummer liggende i en hengekøye.
Bildet til venstre viser barnehender som forsyner seg av en kurv med bringebær. Til høyre ser vien person som leser Krigsropets sommernummer liggende i en hengekøye.

Fortsettelsen på juli-kalenderen lager du selv – hver dag fra nå av.
God juli!

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent