Nærbilde av en godt voksen mann som spiller trompet. Han ser nedover sitt instrument.
ETTER FRELSESARMEENS NOTER: – Allerede som guttunge presenterte min trompetlærer Harry Kvebæk meg for «Salvation Army Instrumental Album No. 19», som har vært en av mine viktigste lærebøker i oppveksten, og den dag i dag, sier den verdenskjente musikeren Ole Edvard Antonsen. • Foto: Kim Rognmo

Kraften i musikken

Gjennom flere tiår har trompetisten Ole Edvard Antonsen markert seg som en musiker på øverste hylle. I bagasjen har han med seg viktige livserfaringer.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Dan Christian Kristoffersen / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 41, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Jeg har jo fått et veldig nært forhold til Frelsesarmeens musikk opp gjennom årene.
– Ole Edvard Antonsen, trompetist
En dag rota jeg i klesskapet til fatteren og fant en litt skrukkete trompet som jeg fikk ganske bra lyd i. Da var jeg fem år gammel.
– Ole Edvard Antonsen, trompetist
To menn i mørk dress oppe på en scene. I bakgrunnen sitter et orkester fra Frelsesarmeen.
SAMSTEMTE: Dirigenten for Frelsesarmeens territoriale hornorkester, Espen Ødegaard (t.h.), er en tidligere elev av Ole Edvard Antonsen. Verdensstjerna sa ja til å bli med på Frelsesarmeens kongresskonsert i sommer.
Bibelen er en veldig dyp bok med tekster som er gode utgangspunkter for de store spørsmålene i livet, og inneholder mye filosofi og historie.
– Ole Edvard Antonsen, trompetist
Tre trompetister står på reke foran orkesteret og spiller.
LAR TROMPETEN TALE: – Vi som er instrumentalister må skape en stemning hvor publikum får bilder i hodet fra opplevelsen i musikken, at det blir noe personlig for dem, uavhengig av hvilke bilder jeg selv har, sier Ole Edvard Antonsen. Her spiller han med to solister fra Frelsesarmeens territoriale hornorkester.
Mann som spiller trompet i blått scenelys. Øynene er lukket.
VELSIGNET DYKTIG: Trompetist Ole Edvard Antonsen har turnert i flere land og gitt ut en rekke album. I 2004 var han blant annet med på Frelsesarmeens juleplate. Foto: Johannes Andersen
Jeg har tatt med barna mine for at de skal få litt perspektiv på livet, både på Radiumhospitalet og Fyrlyset.
– Ole Edvard Antonsen, trompetist
Godt voksen mann med trompet i hendene.
SPILLER JULEN INN: Mellom 30. november og 19. desember skal Ole Edvard Antonsen ut på førjulsturneen «Desember stemninger». Foto: Kim Rognmo

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent