Palle Ydstebø BEH 6142 nett 1

Krigen og freden

Palle Ydstebø er ofte å se i media, hvor han forklarer og gir kontekst til nyhetsstrømmen fra Ukraina. Når han gjør sine vurderinger på jobb, er troen og verdiene fra søndagsskolen alltid der som en trygghet og en korreks.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 24
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Uniformsluen i hånda
– Jeg opplever ikke noen krasj mellom mine kristne verdier og militæretikken, men det er klart det er en konflikt der hele tiden, sier oberstløytnant Palle Ydstebø. Som kristen blir han hele tiden utfordret på den etiske dimensjonen.
Skilt på uniform
– Mine bidrag handler om å sette disse fragmentene inn i en sammenheng, med tanke på kildekritikk og kontekstualisering, og prøve å gi mening til de mange meldingene som kommer i media, forklarer Ydstebø.
Troen påvirker hvordan jeg tenker og handler militært, og samtidig utfordrer jobben troen min. Det kristne verdisettet hjelper meg å gjøre gode vurderinger.
– Palle Ydstebø, oberstløytnant
Palle Ydstebø i uniform
Ydstebø har vært heldig og blitt spart for situasjoner med direkte kamphandling hvor man blir skutt på. Men han har snakket med andre som forteller hva troen har betydd i de virkelig kritiske situasjonene.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent