Sykkelutleie 1

Ny jobb for reparatørene

Folk i Tønsberg får nå teste ut el-sykler helt gratis. Gutta på Frelsesarmeens arbeidstilbud Skaperverket sørger for utlånet og vedlikeholdet.

• Foto: Geir Olav Nybo / Tekst: Marit Dehli-Johannesen / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 44/20
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Som et miljøtiltak har Tønsberg kommune kjøpt inn ti el-sykler i håp om at flere lar bilen stå. Noen trenger kanskje litt utprøving og betenkningstid før de går til eget innkjøp. Derfor har kommunen latt Frelsesarmeens sykkelverksted administrere ordningen.

– Dette gir oss mulighet til å drifte og ha flere i arbeid. Det bidrar til at folk kommer ut av et liv de ikke vil ha og får en mer normal hverdag, sier Geir Olav Nybo, prosjektleder for Jobben Tønsberg.

– Utleien genererer mye besøk til Skaperverket. Gutta får mulighet til å gjøre relevante arbeidsoppgaver, så dette er en vinn-vinn-sak for oss, sier Thomas MacKinnon, daglig leder ved Farmannshjemmet

Les mer om Krigsropet her

Det bidrar til at folk kommer ut av et liv de ikke vil ha og får en mer normal hverdag.
– Geir Olav Nybo, prosjektleder for Jobben Tønsberg.

Fullbooket

Det tok ikke lang tid før lista med interessenter var fullbooket. 48 personer har sikret seg fjorten dagers prøvetid før desember.

– Vi er kjempefornøyde med responsen, forteller kommunens miljørådgiver, Hanna Fossen-Thaugland, til Tønsbergs blad.

Noen av de potensielle syklistene ønsket å ta med ungene til barnehagen, og kommunen har bestilt tre barneseter og en sykkelhenger. De forbereder seg til vinteren og har også kjøpt inn piggdekk. Reparatørene ved Skaperverket sykkelverksted står klare for å bytte dekk og veilede ferske el-syklister.

– Kundene skal føle seg godt ivaretatt. De to gutta vi har ansatt er eksperter og fantastisk flinke til å skru sykkel. I tillegg har de satt seg godt inn i hvordan el-sykler fungerer, sier Geir Olav Nybo som er glad for at det nå skapes blest om verkstedet.

Pedalkraft

Skaperverket satser på sosialt entreprenørskap og er en arena for håp og kreativitet. Her får mennesker en ny sjanse, enten de er i ettervern, soner en straff, er i ulike typer tiltak, eller vil engasjere seg frivillig.

– I år blir det relansering av sykkelverkstedet som vil skifte navn til Pedal Kraft, lover Thomas MacKinnon.

For nå utvides arbeidsoppgavene: Reparatørene stiller seg til disposisjon for Pedalkraft, Frelsesarmeens nye sykkelklubb, og blir navet for sykkelentusiaster i Armeen. Sykkelverkstedet har flere års erfaring med utleie og vedlikehold. Da Turistkontoret i vestfoldbyen ville slutte med utleie av bysykler, oppjusterte gutta på verkstedet tohjulingene og sørget for at turister og byborgere kunne ta seg rundt i det som kalles en av Norges beste sykkelbyer.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent