70 A5387 Politisjefen I Oslo Politisjefen Oslo
TAR UTFORDRINGEN: Oslo er fortsatt en trygg by selv om utfordringene øker, forsikrer Ida Melbo Øystese som ble politimester i Oslo i fjor. Politiet jobber hardt for å beholde det.

– Det handler om menneskeverd

– Vi i politiet har et samfunnsoppdrag: Når alt annet svikter, så er det vi som står igjen. Det er min opplevelse av Frelsesarmeen, også, at når alt annet svikter, så sørger man for mat og varme klær til de som trenger det, sier politimester i Oslo, Ida Melbo Øystese.

• Foto: Haakon Sand Tekst: Emmaline Sophie Hekneby
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Det gjør inntrykk på meg, det gjør det. Det er til ettertanke at så mange mennesker har det så vanskelig at de stiller seg i kø der for å få mat.
– Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo
Et grønt skilt i forgrunnen  der det står Politihuset i Oslo. Det er vinter og mye snø i gaten I bakgrunnen ser man en rekke folk med boblejakker som står i kø.
MATKØ UTENFOR VINDUET: Politimesteren forteller at hun flere dager i uken ser makøene utenfor vinduet på politistasjonen på Grønland i Oslo. Det som har vært ekstra vondt, er at matkøene øker, selv om temperaturen ute synker.
En middelaldrende kvinne med lyst hår har politiuniform og blå skjorte med kort arm. Hun sitter i et helikopter og har et headset på ørene med en mikrofon å snakke i.
AMBISIØS: Ida Melbo Øystese hoppet rett inn i en krevende, men givende jobb som Oslos nye politimester i 2023. – Jeg har det litt travelt, for å få til det jeg vil, sier hun.
Det er min opplevelse av Frelsesarmeen også, at når alt annet svikter, så sørger man for mat og varme klær til de som trenger det.
– Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo
Politiets bekymring ligger særlig i økningen i kriminalitet blant ungdom, hvor vi ser at gjerningspersonene blir stadig yngre.
– Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo
Tre kvinner snakker sammen og smiler. To i sort politiuniform med skyggeluer. Kvinnen til venstre har lyst hår og hestehale og blå kåpe med hvit genser inni.
NABOLAGSPOLITIET: Politiet jobber hardt for å beholde tryggheten i hovedstaden, forsikrer Ida Melbo Øystese, politimesteren i Oslo (i midten). Her er hun tilstede med en politibetjent og justis- og beredskapsminister, Emilie Enger Mehl (t.v.). (Foto: Politiet)
Det som er ekstra nå, er at vi rett og slett ikke greier de ordinære helgeoppdragene.
– Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo
Tre politi i uniform med blå skjorter står sammen med stadion-reklame og tribune i bakgrunnen. To med ryggen til. To kvinner og en mann. Politikvinnen til høyre har mørke krøller i hestehale og mannen  til venstre  er mørk blond og kortklipt. I midten står en middelaldrende kvinne med lyst hår og politimesterlue som er hvit med sort skygge.
GJØR EN FORSKJELL: – Håp og tro på en bedre framtid, det må vi aldri slippe tak i, sier Ida Melbo Øystese (i midten). Her er hun sammen med to kollegaer.
Det tenker jeg er litt det samme med Frelsesarmeen, at håp og tro på en bedre framtid, det må vi aldri slippe tak i.
– Ida Melbo Øystese, politimester i Oslo
Voksen, blond kvinne står i ullkåpe ute foran en rød løper. I bakgrunnen et par røde flagg der det står Styrke for håp.

– Oslo blir en fattigere by uten Frelsesarmeen

Oslos ordfører Anne Lindboe (H) støtter frivilligheten og mener den er helt avgjørende for å hjelpe byens mest sårbare innbyggere: – Som kommune så klarer vi ikke å gjøre den jobben alene.

Forskjellene blir stadig større