Mann står i et bibliotek med hyller av bøker på begge sider. Han har på seg uniform fra Frelsesarmeen.
ENDRET KURS: Denne høsten startet sjøoffiseren Thomas Guldahl på utdanningen som gjør ham til offiser i Frelsesarmeen.

Sjøoffiseren som ville bli frelsesoffiser

Som 6-åring fikk Thomas Guldahl en barnebibel av morfaren sin. Det er det første han kan huske av kristen påvirkning. Boka virket sterkt på ham og har preget hans livsseilas.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Ingebjørg M. Lyster / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 42, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Mann i uniform som åpner et vindu. Fotografert fra utsiden av huset.
SER UT MOT ANDRE: – Jeg lengter etter at denne kjærligheten og velsignelsen jeg har i Jesus, kan strømme videre inn i andre menneskers liv, sier Thomas Guldahl som nå går første året på Frelsesarmeens offisersskole på Jeløy i Moss.
Jeg satte meg til å lese om William Booth, som startet Frelsesarmeen, om hva han sto for og trodde på. Det sammenfalt veldig med hvordan jeg selv tenkte og forsto dette med tro.
– Thomas Guldahl, kadett ved Frelsesarmeens offisersskole
Nærbilde av mann i uniform som drar en bok ut av en bokhylle.
DET SKREVNE ORD: Thomas Guldahl har vært glad i å lese siden han var liten. Han vil ikke gå tom for lektyre med det første på Frelsesarmeens offisersskole i Moss. Her er bøkene mange.
Gammelt kart i farger og høydeformat. Viser en by ved sjøen og jordbruksområder innover.
LØSNING PÅ PROBLEMER: Denne plakaten fulgte med William Booths bok «In Darkest England, and the Way Out» (1890), og illustrerer Booths banebrytende sosiale plan. Thomas Guldahl fant boka på biblioteket, og ble inspirert til å ta kontakt med Frelsesarmeen. Foto: Arkiv / Frelsesarmeen
Teologi er ikke lett. Det har vært diskutert i 2000 år, og jeg har en ydmyk holdning til bibeltekstene og hvordan de kan tolkes.
– Thomas Guldahl, kadett ved Frelsesarmeens offisersskole
Seks kadetter, fire kvinner og to enn, står på rekke i et kirkerom.
INN I FOLDEN: Søndag 17. september, under en glad gudstjeneste i Templet, Oslo, ble de nye kadettene ønsket velkommen som studenter ved Frelsesarmeens offisersskole. Thomas Guldahl står som nummer fire fra venstre. Foto: Tom H. Kristiansen

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent