Uganda 1 9 beh nettjpg

Skogvokterne

Mye kan skje når den riktige kunnskapen havner hos de riktige menneskene. – Kutter du ned et tre, skal du plante fem, sa Theresa til seg selv. Nå har hun plantet en hel skog.

• Foto: Petter Berntsen / Tekst: Petter Berntsen / Hentet fra Krigsropet 24/2020
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bilde til venstre viser frø som ligger i en åpen hånd. Til høyre ser vi Monica. Hun har på seg en blomstrete kjole og smiler.
Bilde til venstre viser frø som ligger i en åpen hånd. Til høyre ser vi Monica. Hun har på seg en blomstrete kjole og smiler.
- Gjennom treplantingsprosjektet og kunnskapen bøndene nå sitter med, klarer vi å bruke mindre vann og mindre plass, og avlingene er større, forteller Monica.
Det største og viktigste vi har oppnådd er hvordan vi har klart å begrense ødeleggelsen og degraderingen av naturen rundt oss.
– Monica, en representant for lokalsamfunnet.
Bildenecollagen viser tre bilder. Kintu i blå skjorte, han smiler. Kintus kone ser tankefullt opp mot en tretopp. Hun holder hånda mot treet. Hun har på seg en blå og hvit kjole. Et tredje utsnitt viser resultatet av deres arbidet, en god avling med bananer.
Kintu og kona har sammen klart å øke avlingen betydelig fra forrige sesong. Flere og større banantrær bidrar til en mer stabil inntekt for familien gjennom året.
Mr. Akello har på seg lange, sorte støvler og står i jorden som har rast forbi huset hans.  Han har på seg en grå jakke og hatt.
Sammen med store deler av eiendommen forsvant de fleste banantrærne til Akello den natten jordskredet raste forbi huset hans.
Det var som om verden raste sammen, vi kunne ikke gjøre annet enn å be til Gud.
– Mr. Akello, om jordraset som nesten tok med seg huset til familien på fire.
En ung kvinne i fargerik kjole smiler mot kameraet. Hun står i et grønt og frodig landskap.
En ung kvinne i fargerik kjole smiler mot kameraet. Hun står i et grønt og frodig landskap.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent