Skolestart barnefattigdom 3

Skolestart med tom matboks

– Vi ser at en del familier må velge: Skal de handle inn til middag for fire, eller bruke pengene på matpakke for to? forteller Irene Mathisen, leder for Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo. Skolestart byr på ekstra bekymringer for mange familier.

• Foto: Tekst: Stine Frimann/Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 33 2021
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Et barn spiser en brødskive med syltetøy og et glass melk
– Pålegg er dyrt. og det er bare et visst antall skiver i et brød. Når økonomien blir dårligere, blir brødmat til matpakker vanskelig, sier Irene Mathisen, leder ved Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo. (Foto: Mette Randem/Arkiv)
Irene Mathisen fra Slumstasjonen deler ut fargeblyanter og skolesekker
Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo hjelper lavinntektsfamilier med skolesekk og utstyr til skolestart. – Det er viktig at man ikke skaper skiller fra første dag, sier Irene Mathisen, leder ved Oslo slumstasjon. (Foto: Kristianne Marø/Arkiv)
To barn sitter på gulvet og spiser pasta
Et godt, næringsrikt og riktig kosthold er viktig for barn. For mange lavinntektsfamilier kan det imidlertid ofte bli pasta med ketchup hjemme – og ingen skolemat. (Foto: Mette Randem/Arkiv)
– For oss er det viktig å bidra til å hindre sosial arv, altså at barna i disse familiene kommer i samme situasjon som voksne.
– Lill Torunn Løwe, leder for Frelsesarmeens omsorgssenter i Drammen

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent