Blond dame med briller smiler mot kamera. Hun er midt i 50-årene. Bak henne i rommet skimter man et kors.
TAKKNEMLIG FOR TROEN: – For meg er troen håp, framtid og trygghet, sier Sissel Hilde Sunde. Hun har opplevd at den kristne troen holdt i de tøffeste årene i livet, og hun takker Gud for at hun i det hele tatt er i live.

– Troen er en gavepakke!

Andelen kristne i Norge er synkende. Samtidig går enkelte midt iblant oss og holder kontakt med Gud. En av dem er Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier i Bærum. – Jeg ville ikke byttet bort troen mot noe, sier hun.

• Foto: Haakon Sand / Ingebjørg M. Lyster / Artikkel hentet fra Krigsropets påskenummer 2024
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Vi ble utfordra på hvilket liv vi ville leve. Hva vil du ha med deg? Hva vil du velge bort? I dag tenker jeg at det er en god innstilling.
– Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier
Gjennom en rute ser vi den samme damen koke mat på kjøkkenet.
EN STYRKE: – Jeg tror mange trenger dette i dag, å ha en tro på noe, noe som definerer deg, å ha et fotfeste utover det materielle, sier Sissel Hilde Sunde.
Jeg får inntrykk av at spiritualitet er helt greit, men at det blir kleint hvis du sier at du tror på Jesus. eg sa til Gud: «Ærlig talt!
– Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier
Jeg var helt uten krefter, og jeg tenkte: «Jaja, de klarer seg uten meg». Da hørte jeg en indre stemme som sa: «Gi opp nå? For et svik mot sønnen din.»
– Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier
Samme dame med briller smiler. Står utendørs og solen skinner bak henne, gjennom det blonde håret.
KURERT FOR KREFT: – Ja, at det var en helbredelse, det er jeg helt sikker på, sier Sissel Hilde Sunde om det som skjedde da hun ble fri for leukemi. Erfaringen med å være forkommen og syk har hun siden tatt med seg i møter med mennesker.
Jeg har kjent hvor skummelt det er å være på kanten av livet. Jeg vet også hvordan troen kan bære når det virkelig røyner på.
– Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier
Bilde av et moderne, brunt trebygg med Frelsesarmeens logo på. Ute er det snø.
VELKOMMEN INN! Frelsesarmeen i Asker er Sissel Hilde Sundes andre hjem.
Den samme damen rydder i hyllene på et lager med tørrvarer.
GIR TIL ANDRE: Sissel Hilde Sunde er aktiv som frivillig i Frelsesarmeen i Asker, der hun gjerne lager mat til barn og foreldre på Super-mandag, eller pakker matposer til utdeling.
Troen er en gavepakke som gis til alle som vil ta imot, og den vil jeg absolutt anbefale. For meg er troen håp, framtid og trygghet.
– Sissel Hilde Sunde, helsesykepleier

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent