Mann i skinnjakke sitter i en forgylt trapp på en scene.
STEG FOR STEG: Kristoffer Olsen sitter i kulissene til «Orfeus i Underverdenen» på Den Norske Opera & Ballett. Skuespillerens vei til Operahuset har vært fylt med opp- og nedturer, mye humor, litt flaks, og en stor dose talent.

Vokste opp under fattigdomsgrensa

Som barn tenkte aldri sanger og skuespiller Kristoffer Olsen (38) at han vokste opp under fattigdomsgrensa. Men når han som voksen forteller om oppveksten, minnes han flere ting som ikke var helt som hos andre. Det var langt unna et A4-liv.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Emmaline Sophie Hekneby / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 48, 2023
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Det å periodevis leve under fattigdomsgrensa, betyr ikke at man tuller seg inn i gamle gardiner og plukker bananskall fra gata.
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
Mann og kvinne som ser hverandre dypt inn i øynene i et mørkt rom. Han er røslig, hun er petit. I bakgrunnen er mange stearinlys tent.
VARME HJERTER: I årets store julefilm, «Den første julen i Skomakergata», spiller Kristoffer Olsen og Lisa Tønne henholdsvis blomsterhandler Rosengren og Fru Franzen som er helt betatt av hverandre – men knapt tør å prate sammen. Men en pluss en blir i dette tilfellet til slutt to. Foto: Nordisk Film, Kristianne Marøy
Når jeg legger det fram på den måten, så tenker jeg: «OK, kanskje det ikke var helt A4».
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
To menn står sammen på scenen. Den ene, iført svart dress, holder en fiolin og den andre står i en hvitmalt "fatsuit".
FOLKELIG GUDEFEST: I oppsetningen på Operaen spiller Magnus Staveland den greske guden Orfeus, han som synger og spiller seg inn dødsriket for å hente kjæresten Evrydike. Kristoffer Olsen er figuren Folk som sprader rundt med hvitmalt polstring utenpå kroppen. Foto: Erik Berg
Jeg likte jula, fordi jeg fikk være med storfamilien som jeg var svært glad i, og samtidig litt sår fordi det er den tiden på året jeg innså at jeg ikke levde det livet som mange andre gjør.
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
Mann i skinnjakke sitter ved foten av høyreiste marmorstatuer.
FOLKETS RØST: Kristoffer Olsen spiller Folk i «Orfeus i Underverdenen», som hadde première 25. november. Karakteren hans snakker på vegne av alle folk og «marmorstatuene» i kulissene forestiller alle denne Folk.
Jo mer jeg snakker om det, jo mer takknemlig blir jeg for at jeg har hatt en mor som har lagt en del arbeid i å vinkle ting riktig for meg.
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
Vidvinkel av scenen på operaen med alle skuespillere og alle kulisser.
TULLBALL-BALLETTEN: Da komiker og skuespiller Vidar Magnussen ble spurt om å regissere i Operaen, fikk han velge operette selv. – Da tok jeg den med mest guder. «Orfeus i underverdenen». Det hørtes gøy ut. Utover det hadde jeg ikke så mye kunnskaper i gjerningsøyeblikket, sa han til Dagsavisen i 2021. Nå er oppsetningen tilbake, uten koronarestriksjoner. Vidar debuterte som musikalregissør med megasuksessen «The Book of Mormon». Foto: Erik Berg
Jeg har vært i ganske skrapa tilstander som voksen også. Her ser jeg at jeg nok har blitt herdet fra barndommen.
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
Mann i skinnjakke. Nærbilde med "marmorstatuer" i bakgrunnen.
KOM I MÅL: – Jeg tenkte aldri at jeg ikke skulle komme dit jeg ville, men heller at: «Akkurat nå er det sånn. Jeg jobber med det jeg har, og så ordner det seg på et tidspunkt». Det har det gjort, sier Kristoffer Olsen som for tiden altså har Den Norske Opera & Ballett som arbeidsplass.
Jeg forbannet hele teater-Norge og tenkte at jeg aldri skulle tilbake hit igjen, møkkafolk. Men så var det noen tilfeldigheter som gjorde at jeg fikk ordnet en audition.
– Kristoffer Olsen, sanger og skuespiller
To unge menn i forgrunnen i hvit skjorte, svart slips og svart bukse. De har navneskilt. I bakgrunnen står seks unge menn i samme uniform.
LYKKE PÅ JORD: Da Kristoffer Olsen fikk en av hovedrollene i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret, endret livet seg. Han har de siste årene vært med i flere store sceneproduksjoner og programserier på TV. Her sammen med skuespiller Frank Kjosås på misjon som eldster. Foto: NTB/Fredrik Arff, Aftenposten