Gatehospital Bergen åpning Dag Inge Ulstein Bente Gundersen
Frelsesarmeens nestleder Bente S. Gundersen og statsråd Dag Inge Ulstein foretar den høytidelige åpningen av Gatehospitalet i Bergen. • Foto: Silje Robinson

Åpnet nytt Gatehospital

– Dere bekrefter, nok en gang, at dere ikke bare er idealistiske og solidariske, men også profesjonelle, oppdaterte og aktivt med i helseutviklingen, sa statsråd Dag Inge Ulstein.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Tirsdag 24. februar åpnet Frelsesarmeens rusomsorg landets andre gatehospital, denne gangen i Bergen. Gatehospitalet er er et helse- og omsorgstilbud til mennesker med alvorlig rusmiddelavhengighet, som har store og sammensatte somatiske helseproblemer eller problemer som ikke ivaretas i den øvrige helsetjenesten.

– I den politiske plattformen står det: «Regjeringen vil ta i bruk alle gode krefter for å sikre pasientene helsetjenester med høy kvalitet, mer valgfrihet og større mangfold i tilbudet», sa statsråd Dag Inge Ulstein ved åpningen. – De gode kreftene, det er dere. Mangfoldet, det er her, på Gatehospitalet.

Smilende dame i uniform foran brunt og hvitt hospital med Frelsesarmeens røde logo på.
Marianne Ørpetveit er daglig leder for det nystartede Gatehospitalet i Bergen.
8 sykepleiere og deres leder i Frelsesarmé-uniform ser mot kamera
Daglig leder Marianne Ørpetveit med noen av de ansatte ved Gatehospitalet i Bergen.
Eksteriørbilde av Gatehospitalet i Bergen. En brun og hvis bygning med Frelsesarmeens røde logo på.
Gatehospitalet ligger naturskjønt til utenfor Bergen.
– Frelsesarmeen har skjønt at den beste formen for omsorg ikke alltid trenger å være så komplisert. Det er et helhetlig menneskesyn som ligger til grunn for behandlingen som blir gitt. Suppe, såpe og frelse er ikke bare et fiffig slagord, det er et veldig godt slagord som vi trenger også i dag.
– Statsråd Dag Inge Ulstein