Sarpsborg Coop Frank matutdeling
NOEN Å LENE SEG PÅ: – Før jeg ble syk, hadde jeg et solid nettverk. Men når en har vært fattig lenge, så sliter det på nettverket også. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Belinda og Frelsesarmeen, forteller «Frank» og får en god klem av Belinda Andersen ved Frelsesarmeen i Sarpsborg. I hånda har han et kjærkomment gavekort på mat fra Coop. • Foto: Mette Randem

– Den ordningen her er helt magisk

«Frank» tjente godt og livet smilte. Så fikk han kreft – og livet ble snudd opp ned. Nå er han en av mange som strever med å ha råd til selv det helt elementære, og som henter mat hos Frelsesarmeen. Da kan verdigheten ved å handle selv med et gavekort fra Coop være helt uvurderlig.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Frank sitter på sofaen, med sekken ved siden av. Han forteller om en tøff tilværelse etter at han ble syk.
TØFFE TAK: «Frank» forteller om en tøff tilværelse etter at han ble syk, og at kampen med Nav har vært svært vanskelig. Før jul strakk ikke pengene til, og han visste ikke hvordan få råd til mat eller andre livsnødvendige ting. Han tok da kontakt med Frelsesarmeen.
Frank viser fram bilde på mobilen hans, som viser julematen han handlet med Coop-kort som han fikk av Frelsesarmeen.
DET BLE JUL: Her er julematen som «Frank» handlet med Coop-kort som han fikk av Frelsesarmeen. – Da ble det jul, og jeg følte meg så rik akkurat denne dagen, forteller han med et stort smil.
Belinda Andersen ved Frelsesarmeen i Sarpsborg har treningstime sammen med andre deltakere som er innom.forteller om lange matkøer, og at mange også har behov for samtaler eller fellesskap gjennom aktiviteter.
FELLESSKAP OG SAMTALER: Diakonimedarbeider Belinda Andersen forteller at matkøene har aldri vært så lange som nå. I tillegg til mat, har mange også behov for samtaler. Frelsesarmeen har også dørene åpne for dem som ønsker fellesskap og å bygge nye nettverk gjennom aktiviteter.