en smilende mann gir ut matpose gjennom vinduet på Fyrlyset under koronakrisen mars 2020

Nå tar vi vare på hverandre!

Norge åpner sakte opp igjen, men det er fortsatt krevende dager for mange. Vi blir rørt av givergleden i det langstrakte land. Nå tar vi vare på hverandre!

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Økende behov i en krevende tid

Stadig flere havner i en sårbar situasjon. Vi har ikke opplevd lignende siden krigen. Bare på ett gatehjørne i Oslo har vi delt ut over 10.000 måltider i løpet av perioden Norge var stengt.

Vi ser en økning i antall permitteringer og arbeidsledige. Gjennom koronakrisen har Frelsesarmeen vært opptatt av å fortsette arbeidet – men tilpasset hverdagen, behovene – og stadig nye regler for smittevern. Behovet for din hjelp øker – det melder våre folk rundtomkring i landet om.

– Det betyr at jeg kan leve

«Trygve» er en av mange som har fått kjenne på kroppen at hverdagen har blitt enda mer krevende. Se video over.

– For meg så betyr til­budet på Slumstasjonen rett og slett at jeg kan leve. Jeg får mat på bordet. Jeg har unger også, og selv om jeg ikke har penger, så har jeg i hvert fall mat når de er hos meg. Så dette betyr mye for meg. Jeg synes det er helt supert, rett og slett. Her er det folk med hjertet på rett plass, og det trenger vi i disse tider.

Rød plakat som forteller hvordan vi bruker pengene vi mottar til å hjelpe.

Suppetallerkener og matposer er fylt med like mye omsorg og medmenneskelighet, som næring. En matbit og litt omsorg kan bety så utrolig mye!

Irene

Krevende hverdag

«På én dag hadde vi flere nye besøkende enn vi vanligvis har i løpet av en hel måned», sier Irene, daglig leder på Frelses­armeens slumstasjon i Oslo.

Irene forteller at de må være kreative og finne gode løsninger på det de ellers gjør.

«Det er ikke noe annet å gjøre enn å møte folk der de er. Tidligere har samfunnet vært hektisk, du har hatt nettverket ditt og hengt med noen på gata, eller du har sittet med noen i parken. Plutselig blir det helt stille rundt deg. Det er mange som kjenner på dette nå.»

Ida
Da NATO-øvelsen Cold Response ble avlyst, mottok Frelsesarmeen i Tromsø 30 kubikk mat fra det nederlandske forsvaret. «Denne uventede hjelpen har gitt oss muligheten til å hjelpe enda flere», sier Ida Amelie. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Krisesituasjon i Tromsø

I Tromsø har de matutdeling hver uke. På grunn av korona­situasjonen har de flyttet ut­delingen på gata. «Mange kontakter oss for første gang nå. Vi kjører også maten ut til folk», sier Ida Amelie, leder for Frelsesarmeen i Tromsø.

Noe av det som gjør mest inntrykk på henne er menneskers vilje til å gi av det de har. Hun sier videre at giver og mottaker bytter på å hjelpe og å få hjelp.

– Vi hjelper hver­andre. Det er kort vei fra hjelper til giver.

Blå

Ønsker du å gjøre mer?

Gå inn på https://frelsesarmeen.no/stott-oss