Kvinne i blå klær med forkle står i den glassdøra. I vinduet ved siden av står åpningstider til kafeen under Frelsesarmeeens logo. Gjenskinn av bygningene over gata.
I RESEPSJONEN: – Kaffe gjør noe med mennesker. Det er et kontaktmiddel. En varm kaffe er en "icebreaker", sier Bjørg Tronstad. Hun leder Frelsesarmeens kaffebar i Markens, Kristiansand.

På rett spor i Resepsjonen

Bjørg Tronstad elsker å snakke. På Frelsesarmeens kaffebar midt i Kristiansand ser hun hvor viktig det er å lytte.

• Foto: Tekst: Marit Dehli-Johannesen Foto: Mette Randem / Artikkel hentet fra Krigsropet nr. 37, 2023
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Kaffelatte i en kaffekopp med asjett. På den ene siden ligger det en liten firkant av en sjokolade med påskriften Resepsjonen og Frelsesarmeens logo.
Intensjonen vår var å være en møteplass midt i det pulserende livet i Markensgata. Så opplever vi at folk trekker til Frelsesarmeen uten at vi har gjort noe for det.
– Bjørg Tronstad, leder for Resepsjonen i Kristiansand
To gråhårede damer ler godt bak disken i kaffebaren. På disken står bakverk.
KAFFEPIKENE: Sammen med Grete Skaara (t.v.) står Bjørg Tronstad klar i Resepsjonen for å møte nye gjester. – Jeg er opptatt av hvor folk befinner seg. Du må begynne der folk er, her og nå, sier hun.
Foreldrene mine hadde stor omsorg for folk som falt litt utenfor. Jeg lærte at det ikke var noen forskjell på folk.
– Bjørg Tronstad, leder for Resepsjonen i Kristiansand
Portretter Fra Kongress 01 Pa rett spor BEH
KONTAKT MED GUD: – Nåden og bønnen er blitt mer og mer viktig i livet mitt, sier Bjørg Tronstad. I sommer vitnet hun under Frelsesarmeens kongress i Lillestrøm. Foto: Haakon Sand
Oversiktsbilde tatt fra trappen opp til andre etasje. Mennesker står og sitter ved bordene. Lang disk med kaker og kaffe.
VELKOMMEN INN: – Jeg tror det er en egen atmosfære i Resepsjonen, at vi som jobber der kan formidle noe ordløst. At det er noe i livene våre som andre kan merke uten at vi forteller det, sier Bjørg Tronstad.
Jeg tror vi alle trenger et fellesskap. Å møtes ansikt til ansikt. Her heier vi hverandre fram.
– Bjørg Tronstad, leder for Resepsjonen i Kristiansand
Nærbilde av espressomaskin der espressoen renner i to stråler ned i koppen.
RETT I KOPPEN: Alle som jobber i Resepsjonen i Markens har fått den beste opplæring av en kaffeekspert fra Sør-Amerika..

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent