Bilde av et rosa murhus i en gate.
MIDLERTIDIG BOTILBUD: Hannas hus i Bergen vil få seks plasser, samt to akuttplasser for dem som trenger en seng for natten. Botilbudet er for kvinner over 18 år som er i aktiv rus. • Foto: Hilde Øyen Tkaczyk

Åpner to nye botilbud for kvinner i rus

I år åpner Frelsesarmeens rusomsorg nye botilbud for kvinner både i Bergen og Oslo. Målet er å tilby kvinnene en trygg og god bolig samtidig som en lærer mer om deres behov og hvilke hjelpetiltak som fungerer best.

Tekst: Stine Frimann
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Bakkegata Hilde Hilde Øyen Tkaczyk	Voksen kvinne med langt, blondt hår smiler mot kamera. Står inntil en vegg med små mosaikkfliser. På genseren har hun en logo fra Frelsesarmeen.
FANT NABOHUS: Leder på Bakkegaten bo- og omsorgssenter i Bergen, Hilde Øyen Tkaczyk, var den som tenkte at det rosa huset rett over gaten hadde passet perfekt som bosted for kvinner.
Vi ønsker også at de ansatte på huset har en spesiell kompetanse på kvinner og traumer, for å møte dem som kommer på en best mulig måte.
– Ann Kristin Åkerlund Riise, avdelingsleder i Frelsesarmeens rusomsorg Bergen
Livet som kvinne i rusmiljøet kan sees på som ganske annerledes enn i resten av samfunnet, det er på en måte helt andre spilleregler som gjelder.
– Signe Haukvik Haugen, prosjektleder for Fremtidens boliger
Signe Haukvik Haugen Frelsesarmeen	Kvinne med kort, mørkt hår utendørs med blå himmel. I bakgrunnen sees sjøen og en bygning med skiltet til Frelsesarmeen.
HJELPER MED BOLIG: I Frelsesarmeen er vi opptatt av å lære mer om kvinner i rusmiljøet og å samarbeide på tvers av fagfelt for å øke kompetansen og utvikle tilbudene våre, sier Signe Haukvik Haugen. Hun er prosjektleder for Fremtidens boliger. Foto: Frelsesarmeen
Vi opplever at disse kvinnene tøyer strikken så langt det går før de oppsøker hjelpetilbud, og når de først kommer, er de ofte veldig syke.
– Signe Haukvik Haugen, prosjektleder for Fremtidens boliger