Gir bort 2600 restaurantbesøk
For tredje gang går Frelsesarmeen og Egon sammen om å gi vanskeligstilte familier over hele landet en pause fra hverdagen i desember.
– Vi er glade for å kunne tilby fellesskap i en tid hvor mange føler på utenforskap, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.
Over 600 kokker fordelt på 43 Egon-restauranter i hele Norge står klare til å servere 2600 gratis julemiddager til mennesker som ellers ikke ville hatt råd til å gå på restaurant.
– De store forskjellene i samfunnet blir ekstra tydelige i høytiden, legger han til.
Én av fem nordmenn er bekymret for om de har råd til å feire jul i år, med alt det innebærer av julemat, julegaver og sosiale sammenkomster. Det kommer fram i en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra Frelsesarmeen. Dyrtid og økte levekostnader gjør at flere enn før går en usikker jul i møte.
Foreldre går jo gjerne selv sultne for å sikre en god jul for barna sine.– Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen
– Frelsesarmeen møter nå stadig flere som er i økonomisk krise. Spesielt de som allerede levde med små marginer har fått det vanskeligere nå – men vi møter også mange som har måttet be om hjelp for første gang. Foreldre går jo gjerne selv sultne for å sikre en god jul for barna sine. Men det sier seg selv at det er lite rom for noe ekstra, sier Smith-Solevåg.
Samarbeider for tredje gang
Samarbeidet mellom Frelsesarmeen og Egon ble godt mottatt da det ble etablert i 2021. Det startet med 900 julemiddager det første året, og økte til 2200 i fjor. Siden starten er innsatsen nå nær tredoblet.
– Med en så negativ utvikling i levekårene for mange, var det en enkel beslutning for oss i Egon å trappe opp samarbeidet med Frelsesarmeen, sier Dan Robert Halshamn, daglig leder drift i Norrein Gruppen / Egon Restauranter.
Halshamn er opptatt av at de som får disse gavekortene skal få en god gjesteopplevelse på restaurant.
– Jeg håper vårt lille bidrag oppleves som et lyspunkt i en krevende førjulstid for vanskeligstilte familier. For noen blir det årets eneste julemiddag. For andre er det første gang de får mulighet til å spise på restaurant. Da er det viktig for oss å bidra til at det blir en minneverdig kveld, sier han.
Oppfordrer flere til å bidra
Frelsesarmeen vil bruke sitt etablerte støtteapparat til å sørge for at gavekortene når ut til de som trenger dem aller mest. De opplever at gavekort fra Egon er populært å motta, men også populært å gi (se nederst i saken).
Å få en pause fra hverdagen, og kunne samles med andre rundt et bord med god mat på, kan ha stor betydning for livskvaliteten i en vanskelig tid.– Geir Smith-Solevåg, Geir Smith-Solevåg,
– Å få en god førjulsopplevelse på restaurant er naturlig for mange, men utenfor rekkevidde for stadig flere. Å få en pause fra hverdagen, og kunne samles med andre rundt et bord med god mat på, kan ha stor betydning for livskvaliteten i en vanskelig tid, sier Smith-Solevåg.
I tillegg til de 2600 måltidene finansiert av Egon, oppfordrer Frelsesarmeen også folk til å støtte opp om dugnaden ved å kjøpe flere måltider:
Gi noen en hyggelig opplevelse på Egon
Ønsker du å bidra til at enda flere kan kose seg med et restaurantbesøk? Alle bidrag som kommer inn samles sammen til gavekort. Du velger derfor selv beløpet du ønsker å donere.
Gled andre i desemberRELATERTE SAKER
-
Holder liv i fars tradisjon med Julegryta
– Han måtte ha den 1000-lappen til Frelsesarmeen hver jul, sier Gerd Johanne Kjærstad (83). Snaut to år er gått siden hennes livsledsager døde, men den lilla seddelen "hans" havner fortsatt i Julegryta.
-
Egil fikk dronningen på sengekanten
– Det er trygt og godt at dere finnes, sa H.M. Dronning Sonja da hun besøkte Frelsesarmeens gatehospital på vei inn i juleferien.
-
Ønsketreet oppfyller 50 % flere drømmer i år
I fjor satte Oslo City ut et stort juletre pyntet med ønsker fra barn hos Frelsesarmeen på Grønland. Det kom inn 100 gaver. Denne høytiden har antallet økt med 50. Minst. Og foreldre gråter av glede.