Barn og voksen står med ryggen mot kamera og ser opp på en tent julegran utendørs. Ved siden av står et stativ med Julegryta fra Frelsesarmeen.
JULEGRYTENE SETTES UT: Frelsesarmeen setter ut 250 julegryter i hele landet i desember. Her fra Oslo hvor det søndag 3. desember er den tradisjonelle julegrantenningen til Frelsesarmeen på Universitetsplassen.

På bristepunktet før årets julegryteaksjon

Frelsesarmeen setter nå ut julegrytene for 123. gang og roper samtidig et varsko om at økonomien rakner for flere og flere.

• Foto: Mette Randem / Håkon Løtveit
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Midlene vi får inn i julegryta er helt avgjørende for at vi får hjulpet så mange som mulig. Gjennom hele året og også til jul.
– Elin Herikstad, assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen
Person som bærer på to plastposer med mat utenfor Frelsesarmeens hovedkvarter i Oslo.
FÅR UTDELT MAT: Frelsesarmeen strekker seg langt for å hjelpe alle som har behov for hjelp, og har omlag 70 matutdelinger rundt omkring i Norge. Behovet for å få utdelt mat er økende.
Vi vet at mange har det veldig tøft nå, og likevel gir de penger til oss slik at andre som har det vanskelig kan få det bedre.
– Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen
Kvinne ser inn i kamera. Står ute, ved siden av et mindre grantre. Treet er ikke pyntet og kun toppen vises. Hun har på seg Oslo kommunes emblem på jakkeslaget.

– Oslo blir en fattigere by uten Frelsesarmeen

Anne Lindboe (H) er som ny ordfører i Oslo opptatt av å støtte frivilligheten. Hun mener den er helt avgjørende for å hjelpe byens mest sårbare innbyggere: – Som kommune så klarer vi ikke å gjøre den jobben alene.

Skal tenne julegrana