Seminar om sårbare migranter
Frelsesarmeen har gjennom hele koronapandemien møtt og hjulpet sårbare migranter. 21. januar kommer det et gratis, digitalt frokostseminar slik at flere kan dra nytte av disse erfaringene.
Frelsesarmeen – både i Norge og internasjonalt – har møtt papirløse migranter, de som venter på oppholdstillatelse, de som har endt opp på gata fordi arbeidsgiver ikke hadde sikringsordninger idet permitteringer slo til og de som har blitt identifisert som mulige ofre for menneskehandel.
Ansatte i Frelsesarmeen vil ut fra sine ulike roller og perspektiver fortelle om hva de har sett under koronaen, og hvordan de har endret praksis for å kunne hjelpe til tross for smittevernsrestriksjoner.
I tillegg har vi med oss Jeroen Hoogteijling, koordinator for Frelsesarmeens Europeiske anti-trafficking-nettverk og Priscilla Santos, internasjonal koordiator for Frelsesarmeens anti-traffickingarbeid. De deler kunnskap om hvordan Frelsesarmeen ser på situasjonen globalt, og hvordan Frelsesarmeen har arbeidet så langt – og hvordan vi ruster oss for situasjonen som kommer når samfunnet åpner igjen.
Seminaret ledes av Petra Brooke, koordinator for Frelsesarmeens anti-trafficking-arbeid i Norge, Island og Færøyene.
Det vil være anledning for spørsmål og samtale etter hver innleder.
Nyhetssak fra NRK 12. januar 2021: Det er omfattende brudd på koronaregler i den useriøse delen av norsk byggebransje, mener Fair Play Bygg og Frelsesarmeens Migrasjonssenter. – Dette kan sette liv i fare, sier bransjeforeningen i NHO. Les saken her
Les mer om:
Frelsesarmeens arbeid mot moderne slaveri og menneskehandel
RELATERTE SAKER
-
Inn i varmen på Perrongen
– Vi ønsker at Kafé Perrongen skal være hjertet av Frelsesarmeen i Trondheim, et sted hvor besøkende kan få god kaffe og kvalitet i alle varer, forteller gjengen bak.
-
– Jeg har gruet meg til jula helt siden i fjor
«Ida» dropper ofte et måltid for å ha nok til å dekke barnas behov. I julen er det ekstra tøft at økonomien ikke går rundt.
-
Nå står julefeiringen i fare
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer for fjerde kvartal viser at 4 av 10 har fått dårligere råd det siste halve året. Nesten hver femte nordmann kan komme til å droppe hele eller deler av julefeiringen.