Smilende kvinne med lyseblå skjorte med Frelsesarmeens røde skjold på brystet.
TRYGT HJEM: Signe Haukvik Haugen er leder for prosjektet Framtidens boliger der Frelsesarmeen ønsker å hjelpe mennesker med rushistorikk å finne et sted å bo som bidrar til et selvstendig og stabilt liv.

Endelig et godt hjem

– I prinsippet kan alle bo, men ofte er det oppfølgingen som svikter, sier Signe Haukvik Haugen. Nå tester Frelsesarmeen ut et nytt boligkonsept innen rusomsorgen, som handler om mye mer enn bare et sted å bo.

• Foto: Haakon Sand / Tekst: Stine Frimann / Artikkelen er hentet fra Krigsropet nr. 24
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Mann med solbriller og lue ser i et bilspeil.
NY START: Sigurd jobber i Frelsesarmeens budtjeneste De ti bud. Når arbeidsdagen nærmer seg slutten, gleder han seg til å komme hjem til en hyggelig leilighet i et rolig bomiljø.
Har du kanskje vært litt skjør, så kan det ta ganske mange år å bygge seg opp igjen. Da trenger man litt støtte, og det med bolig er en viktig del av det.
– Sigurd, forpilot i boprosjektet Fremtidens boliger
Sjåfør kjører bil i byen
PÅ RIKTIG VEI: Sigurd er testpilot for Frelsesarmeens nye boligkonsept, et boopplegg med oppfølging for tidligere rusmisbrukere.
Noe av det viktigste med dette prosjektet er å få til godt samarbeid, internt i ulike deler av Frelsesarmeen, men også med kommuner og andre aktører.
– Signe Haukvik Haugen, prosjektleder for Fremtidens boliger
Det å si: «Unnskyld, men jeg trenger litt hjelp», kan være kjempevanskelig. Derfor tror jeg det er veldig viktig at de som kommer inn i prosjektet blir sett.
– Sigurd, forpilot i boprosjektet Fremtidens boliger
Mann med jakke og lue har satt seg inn i en hvit kassebil og skal til å lukke bildøren.
FYSISK JOBB: – Jeg er ofte skikkelig sliten når jeg kommer hjem, forteller Sigurd som gleder seg til å komme seg hjem til «hula si» som Frelsesarmeen har skaffet til ham.
Det handler ikke bare om bo, men om livsmestring, at de skal klare å skape seg et godt liv i boligen sin med hele seg.
– Signe Haukvik Haugen, prosjektleder for Fremtidens boliger
Illustrasjon: I svart og hvitt av en stol der det står ord med overskriften "Veien til et selvstendig og stabilt liv".
TIL Å STOLE PÅ: Boligsosialt arbeid i Frelsesarmeen vektlegger å se enkeltmennesket i en helhetlig kontekst. Her henger håp, tilhørighet og trygghet tett sammen.
Det er viktig at de som flytter inn i disse boligene, vet hvem de kan ringe når de trenger hjelp til noe, uansett hva det er, eller når på døgnet.
– Signe Haukvik Haugen, prosjektleder for Fremtidens boliger
Smilende kvinne med lyseblå skjorte med Frelsesarmeens røde skjold på brystet.
BO BEDRE: Frelsesarmeen jobber mye med ettervern, med å blant annet forebygge at noen mister boligen, eller går tilbake til rus eller soning. Når vi lykkes med det, ser vi at de klarer å bo bedre, og de får bedre fysisk og psykisk helse, sier Signe Haukvik Haugen.
Det er NM i gatefotball hvert år, og da har De ti bud ansvar for transport. Dermed får jeg mulighet til å møte alle igjen!
– Sigurd, forpilot i boprosjektet Fremtidens boliger
Foto: Innsiden av en kassebil. To hender løfter ut en grønn fruktkasse.
MANGE LØFT: Sigurd spilte tidligere i gatefotballen, men med fysisk jobb har han ikke samme behov for å trene etter arbeidstid lenger.

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent