Mentor uten logo 02

Refleksjonskurs

Dette kurset går over fire uker og gjør deg forberedt på rollen som mentor.

Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post

Mentor+ er et prosjekt i Frelsesarmeens eldreomsorg.

Refleksjonskurset er for deg som er 60+ og som ønsker å bidra til økt livsglede og aktivitet for mennesker i samme aldersgruppe. Tanken med tiltaket er at flere kan dele hyggelige opplevelser i hverdagen.

Målet med kurset er å ruste deg til rollen som mentor. Du vil blant annet lære mer om kommunikasjon som støtteverktøy, rolleavklaring, kilder til mening og tips til aktiviteter. Det vil bli god anledning til refleksjon og samtale med de andre på kurset.

Refleksjonskurset strekker seg over fire samlinger, og den første samlingen er uforpliktende. Dersom du ønsker å fullføre kurset, vil du være en del av Mentor pluss-programmet i et halvt år.

Ta gjerne kontakt for påmelding eller mer informasjon:

Seniorveileder Marthe Aske Waale
Tlf.: 408 00 578
E-post: marthe.aske.waale@frelsesarmeen.no

To bilder: Det ene er av veileder Marthe Aske Waale, det andre er av Ensjøtunet på Malerhaugen i Oslo
To bilder: Det ene er av veileder Marthe Aske Waale, det andre er av Ensjøtunet på Malerhaugen i Oslo
Seniorveileder Marthe Aske Waale jobber med Mentor+ ved Ensjøtunet på Malerhaugen i Oslo. (Foto: Helene Skaatan)

Presentasjoner av kursholdere

Jan Wiese er jazzmusiker og arbeidet i mange år som HR rådgiver. Han er nå pensjonist, men fortsatt aktiv med utgivelser av egen musikk. Som oboist har han gjort seg bemerket internasjonalt med nyskapende komposisjoner der improvisasjon står sentralt – ofte i kombinasjon med elektronikk. Innenfor fagmiljøene i personal- og HR faget i offentlig og private virksomheter, har han levert utallige foredrag, kurs og seminarer om ledelse og organisasjonsutvikling. Av særlig betydning var coaching- og mentorprogrammer i Utenriksdepartementet og Forsvarets Stabskole. Han var lenge tilknyttet Senter for Seniorpolitikk som ekspert innen mentoring og mentorprogrammer og skrev der et hefte som er mye brukt.

Janwiese
Jan Wiese (Foto : Anne Lian)

Ann Kunish er utdannet psykoterapeut og coach fra Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, der hun også er co-trener. Hun har privat praksis i Oslo.

Ann har vært ansvarlig for likepersonsarbeid i Norsk forening for slagrammede siden 2017, der hun holder kurs for å ruste slagrammede og pårørende til å bruke av sin erfaring til å støtte andre som kommer i samme situasjon.

I tillegg til høyskole-utdanninger i coaching og psykoterapi, har Ann mastergrader fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. Hun har 18 års erfaring som leder i Oslo kommune og 12 års erfaring som profesjonell orkestermusiker.

Ann er opprinnelig fra USA, og har bodde i Norge i 33 år. Hun er gift og har en voksen sønn.

018 Ann Kunish 2017 Fotograf Kristin Aafløy Opdan
Ann Kunish (Foto: Kristin Aafløy Opdan)

Grete Sælid er utdannet sosionom, filosof og er diplomert kunstterapeut med videreutdanning.

Siden 2007 har hun jobbet som høyskolelektor ved VID, tidligere Diakonhjemmet høyskole, hvor hun blant annet underviser i etikk og ferdighetstrening for sosionomstudenter. Hun har også gjennom flere år hatt emneansvar for masteremnet «Mening, livssyn og eksistensielle spørsmål i profesjonell praksis».

Før dette jobbet hun med ungdom og familier i barnevernfeltet, rehabilitering i rusfeltet, samt på psykiatrisk institusjon.

Portrett Grete Sælid
Grete Sælid

RELATERTE SAKER