Foto: Tre bilder etter hverandre med tre personer som spiller hvert sitt brassinstrument – en ung kvinne, en voksen mann og en eldre kvinne.
BLI MED VEL! Frelsesarmeen er kjent for sin sang og musikk. Har du lyst til å spille i hornorkester, så kan det hende at Frelsesarmeen har et tilbud akkurat der du bor.

Vil du spille i hornorkester?

Enten du er helt fersk, eller ønsker å ta opp igjen gamle kunster, så sjekk med Frelsesarmeen. De har 18 brassband rundt om i landet. Her finner du oversikten, dersom du vil spille i korps til neste mai.

Tekst: Gro Matland Nevstad • Foto: Mette Randem
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
Foto: Mann i blå uniform fra Frelsesarmeen står foran en murvegg. Han er mørk blond.
TROMPETER: Espen Ødegaard er oppvokst i Frelsesarmeen, og har med årene gått fra å være solist til å bli dirigent.
Foto: Fem personer som øver på instrumenter. Ser kun ansiktene til to voksne damer på første rekke. Begge har uniformer fra Frelsesarmeen på seg.
ØVER I TORSHAVN: På første rekke sitter Jensia Højgaard Kjærbæk (t.v) og Ingrid Højgaard Petersen. Søstrene er begge soldater i Torshavn og med i hornorkesteret.
Foto: Viser tre menn som ser på noter og spiller. Kan kun se ansiktet til to av dem.
Foto: Kvinne med hestehale som spiller et mindre brassinstrument. I bakgrunnen sitter det flere og øver.
I SAMSPILL: Martin Brooke (f.v.) og Joakim Holm-Hansen spiller begge i Frelsesarmeens territoriale hornorkester (FTH). Joakim er også dirigent i Frelsesarmeens hornorkester i Drammen og Martin spiller ellers i hornorkesteret i Moss. Soldat Petra Kjellen Brooke (bildet til høyre) spiller i korpset i Moss og ønsker nye musikanter velkommen. Begge foto: May B. Langhelle
Plakat: Med en grafisk fremstilling av en trompetist i sort. Rød logo fra Frelsesarmeen i ene hjørnet. Står ellers en del tekst der som handler om en musikanthelg.
MUSIKANTHELG 2024: Midt i september er Frelsesarmeen Jeløy arrangør for Musikanthelg med David Daws som gjest.
Foto: Av en rekke musikanter som marsjerer i kvite, kortermede skjorter og hatter fra Frelsesarmeen.
TEMPLET HORNORKESTER: Andrew Hannevik (i andre rekke på høyre side) har vært på tur med Templet hornorkester i inn- og utland. Her spiller de under på Egertorget i Oslo.
Hvis du spiller andrestemme så er det kanskje litt enklere enn hvis du spiller en solostemme, sånn at det det er lettere å finne en plass til alle som har lyst til å være med.
– Andrew Hannevik, assisterende kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen
Foto: To menn i front foran fakkeltog. De har mørke klær fra Frelsesarmeen og bærer hvert sitt instrument.
SPILLER OPP: Andrew Hannevik (t.h.) flyttet rundt som barn fordi foreldrene var offiserer i Frelsesarmeen. Da han var 13 år kom de til Oslo, og han begynte å spille i korps. Å spille ved julegryta er fast tradisjon i desember hvert år. Her er han i fakkeltog sammen med Frode Georgsen (på tuba) i Templet hornorkester opp Karl Johan på vei mot Universitetsplassen.