William Cochrane

En handlingens mann

Tidligere toppleder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene, William Cochrane, fikk tilbud om betenkningstid da han ble spurt om å reise til Norge. Det trengte han ikke.

Tekst: Kenneth Juel Stavik • Foto: Kristianne Marøy / Artikkelen er hentet fra Krigsropet 33/2020
Sist oppdatert:
Del: Del artikkelen på Facebook Del artikkelen på Twitter Send artikkelen på e-post
tidligere toppleder i Frelsesarmeen, William Cochrane, står iført uniformsskjorte med et kaffekrus i hendene og ser inn i kameraet.
– Jeg har kjent på glede og hastverk når det gjelder oppdraget Gud har gitt Frelsesarmeen, og aldri vært fornøyd med «status quo» og stillstand. Vi kan alltid bli bedre, sier William Cochrane, tidligere toppleder i Norge .
Når jeg åpner nye bygninger, vil jeg ikke lenger stå på utsiden, klippe båndet og gå inn. Jeg vil stå på innsiden, klippe båndet og si at vi nå er klare til tjeneste. På den måten har vi blikket vendt utover.
– William Cochrane, tidligere leder i Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene
william cochrane i gul sydvest
William Cochrane danser i Uganda
Kommandør Cochrane ledet an i marsjen da Frelsesarmeen arrangerte årskongress på Youngstorget i 2019.
William Cochrane (med gul sydvest) høstet stor applaus da han ble ønsket velkommen i 2016 og tok over som leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene. Her fikk han utdelt «nyttig utstyr» for tjenesten på våre breddegrader. (Foto: Lars Kristian Singelstad) Uganda er ett av landene Frelsesarmeen i Norge har et nært samarbeid med, og Cochrane har besøkt landet for å følge opp prosjektene som får støtte. Han ble selvsagt utfordret til dans! (Foto: Andrew Hannevik) William Cochrane ledet an i marsjen da Frelsesarmeen arrangerte årskongress på Youngstorget i 2019. (Foto: Mette Randem)

Abonner på Krigsropet

Krigsropet er en gave til deg selv eller andre som varer hele året. I tillegg til at den støtter Frelsesarmeens viktige arbeid. Magasinet sendes ut en gang i uken.

Bli abonnent