Hvorfor feirer vi jul?
Jula er en høytid som feires av over en milliard kristne verden over fordi Jesus, Guds sønn, kom til oss.
Jula er en av de tre store høytidene i kristendommen, etterfulgt av påske og pinse. Tradisjonelt sett feirer kristne over hele verden i jula at Gud sendte sin sønn, Jesus, til oss som et menneskebarn. Født i en stall i Betlehem. Han kom til jorda og ble menneske som oss – knyttet til tid og sted.
Ulike land har ulike tradisjoner for hvilken dag man feirer Jesu fødsel, men i Norge og Skandinavia feires den julaften 24. desember. Mange velger å gå på gudstjeneste denne dagen før man samles til julemiddag. Man sier ofte at julen ringes inn klokka 17.
De to påfølgende dagene, 1. og 2. juledag, er røde dager, helligdager, der man ofte møter nær familie og fortsetter julefeiringen. Skolene har stengt både dagene i forveien og fram til nyttår, litt avhengig av hvilken ukedag julaften faller på.
Her kan du lese juleevangeliet.
Hvorfor var det så viktig at Jesus kom?
I julen feirer vi at Jesus, Guds sønn, kom til jorda og ble menneske som oss. I påskehøytiden 33 år etter at Jesus ble født, blir Jesus arrestert og torturert og dør uskyldig. Bibelen forteller at han døde for å sone vår skyld og gjennom sin død åpnet han veien for oss til tilgivelse og et nytt liv.
Kristi himmelfartsdag er dagen da Jesus tar avskjed med disiplene sine, velsigner dem og blir tatt opp til himmelen. Det er et tydelig tegn på at Jesu gjerning på jorda er ferdig, og er et bevis på at Gud bekrefter ham og alt han har gjort.
I pinsen kommer Jesus på en annen måte til disiplene, men like reelt og levende: Gjennom Den hellige ånd kan Jesus være levende og personlig til stede hos alle som vil tro på ham, uavhengig av tid og sted.
RELATERTE SAKER
-
68 lag deltar i Homeless World Cup sommeren 2025
Frelsesarmeen har fått i oppdrag å arrangere mesterskapet i Oslo. Det er et arrangement vi ser fram til med store forventninger og vi gleder oss til å ta imot spillere fra hele verden.
-
En oppskrift på omsorg
– Det er gull når sånne gode støttespillere som dere kan strikke varmt ulltøy til barn, sier Ida Sollien Kjeldal, avdelingsleder i Familiebosatt. I jobben sin møter hun barnefamilier som fryser store deler av året. Nylig fikk hun overrakt mange hjemmestrikkede plagg fra flittige fingre på Teisen Omsorg+.
-
Hjelper foreldre med å mestre hverdagen
Familiekonsulenten i Teisentoppen barnehage møter mange som sliter med å få endene til å møtes. Ofte forteller de lite om hvordan de har det til Gudrun Jansson, men gleden er lett å se når hun kan hjelpe dem med for eksempel gratis klær til barna.