
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer
Frelsesarmeen måler konsekvenser av endringer i folks økonomi.
Frelsesarmeen og Opinion måler hvert kvartal hvordan endringer i økonomien får konsekvenser for befolkningen generelt, foreldre og deres barn.
Hva måler fattigdomsbarometeret?
Frelsesarmeens fattigdomsbarometer har siden tredje kvartal 2023 målt hvordan endringer i økonomien får konsekvenser for befolkningen generelt, foreldre og deres barn. Dette gjøres fire ganger i året i samarbeid med Opinion, som er Norges største byrå innen samfunns- og markedsanalyse.
Fattigdomsbarometerets data er fra et webpanel som inneholder et landsrepresentativt utvalg på minst 1000 personer i de tre første kvartalene, og et utvalg på minst 2000 i fjerde kvartal. De samme spørsmålene stilles hvert kvartal, med noen varierende sesongspørsmål.
Hvorfor gjør Frelsesarmeen dette?
Frelsesarmeen vil vite mer om utviklingen i behovet for hjelp og omsorg ute i samfunnet, og vurdere denne opp mot hjelpen Frelsesarmeen gir. Frelsesarmeen tilbyr mange tjenester og ønsker til enhver tid å finne ut hvor skoen trykker, hva folk trenger hjelp til og hvor utbredt behovet er.
Frelsesarmeen har lang tradisjon for å ta pulsen på samfunnsutfordringene – og å foreslå løsninger; innenfor og utenfor egne tjenester.
Det begynte da grunnleggeren William Booth ga ut boken "I mørkeste England og veien ut" i 1890, og fortsetter med rapportene "Der skoen trykker" som kommer ut i Norge i forkant av hvert stortingsvalg. Her dokumenteres hullene i velferdsstaten og forslag for å fylle dem.
Fattigdomsbarometeret supplerer dette med kvartalsvise pulsmålinger.
RELATERTE SAKER
-
– Forbrukere har like stor rett til å vite hva som er i vinflaska som i saftflaska
Helsedirektoratet har lagt fram forslag til merking av alkohol. – Dette har vi ventet på, sier Inger Lise Hansen i Actis. Men generalsekretæren ønsker å ta det enda et steg videre.
-
Går til sak mot Helse Sør-Øst
Uklarheter i konkurransegrunnlaget ble avgjørende for tildelingen på rusfeltet forrige høst, mener åtte tilbydere av rusbehandling. Nå går de til sak mot Helse Sør-Øst.
-
Driften avviklet ved Frelsesarmeens akuttmottak på Kongsberg
En snau måned etter at Russland invaderte Ukraina, ble Thorgeir Nybo spurt om han kunne tenke seg å lede et akuttmottak for flyktninger – helst med en gang. Nå er siste beboer flyttet ut av et bygg, som til sammen har huset 5050 ukrainere og 28 kjæledyr.